ZETApress

hírportál

Vízilabdás Vogel-család

Vogel SomaA tavalyi isztambuli ifjúsági vb-n az aranyérmes magyar válogatottban együtt szerepelt az akkor 18 éves Vogel Simon és 17 éves öccse, Soma. Az idei vb-n a juniorok között bronzérmet nyert a testvérpár. ? Korábban sokszor csak cserekapus volt Gárdonyi András mögött klubjában, a Fradiban. Hogyan élte meg ezt? ? kérdezte Takács Gábor Somát, a kapust.

VS: Természetesnek vettem, hogy a rutinosabb hálóőrnek szavaz bizalmat a szakvezetés. Most már azért egyre többször vagyok kezdő, talán mondhatom, hogy Bandival azonos képességűek vagyunk.

? Október közepén Nápolyban egy hajszálon, pontosabban egy gólon múlt, hogy nem sikerült bejutniuk a legjobb nyolc közé az Európa Kupában.

VS: Két orosz és a házigazda olasz csapat voltak az ellenfeleink. Sajnos az első meccset nagyon elrontottuk. Az olaszok elleni győzelem visszahozta a reményt A harmadok , döntő összecsapáson 8:8-as döntetlent játszottunk. Azért azon a meccsen néhány furcsa játékvezetői ítélet is született, egy nyilvánvaló ötméterest sem kaptunk meg. Nem nyertünk, így búcsúztunk a kupától. Most azonban már előre kell néznünk!

? Tavaly negyedikek lettek a bajnokságban. Idén mi a célkitűzés?

VS: A hivatalos elvárás a tavalyi eredmény megismétlése, azaz a 4. hely. Titokban azért éremben reménykedünk.

? Nyilván az a célja, hogy bekerüljön a felnőtt válogatottba, ez azonban Magyarországon meglehetősen nehéz?

VS: Májusban, amikor a válogatottak közül többen a Euroliga döntőjében szerepeltek,, meghívott a keretbe Benedek Tibi. Mivel azonban még két évig junior korú vagyok, ezért elsősorban a korosztályos világversenyeken kell bizonyítanom.

? Nemrégen összefutottunk a Fradi női kézilabda meccsén. Milyen gyakran jár ki az Elek Gyula Arénába?

VS: Sokkal kevesebbszer, mint szeretnék. Általában edzésünk vagy mérkőzésünk van akkor, amikor a lányok játszanak. Annak viszont nagyon örültem, hogy néhány kézis lány kijött a mi meccsünkre.

? Igazi pólós család tagja. Nagybátyja Vogel Gábor is vízilabdázott, most pedig nemzetközi játékvezető. Édesapja, Zsolt pedig a ’90-es években tagja volt a nagy Újpestnek, a csapattal 1994-ben elhódította a Bajnokcsapatok Európa Kupáját is. is. Előfordul zöld-lila veszekedés a családban?

VS: Egyáltalán nincs ilyesmi. Egyébként az UTE BEK-győzelmekor én még nem éltem is, talán még gondolat sem voltam. Ráadásul édesapám a Fradiban fejezte be a játékot, 2000-ben ők szerezték az egyesület eddigi utolsó bajnoki címét vízilabdában.

Szóljon hozzá!