ZETApress

hírportál

Hová tűntek az ultramaratoni futók?

A 25 éve rendszeresen megrendezett Bécs?(Pozsony)?Budapest Ultramaratont idén nem rendezik meg, mert nincs elég jelentkező. Helyette félmaratont szerveznek, amelyen Kolonics Györgyre emlékeznek ? tudatta Szilágyi László, a BBU Szervezőiroda sajtófőnöke.

A két ország fővárosát is érintő, 350 kilométeres futóversenyre idén nem vállalkoztak elegen. Ezért a szervezők csak az utolsó szakaszt, a 21,09 kilométeres félmaratont szervezik meg, amelyre október 23-án pénteken kerül sor. A szervezők a mostani versennyel a hosszútávfutást szeretnék népszerűsíteni, és remélik, hogy jövőre ismét ? ahogy eddig is ? több száz indulóval rajtolhat el a páratlan Bécs?Budapest futóverseny.

Halgas Csaba, a BBU Szervezőiroda ügyvezetője elmondta, hogy a korábbi 5 napon keresztül tartó verseny embert próbáló megmérettetésével szemben most egy sokkal szélesebb körben is elérhető távot rendeznek meg a Budakeszi és Budapest közötti 21,09 km-es távon, amit egyénben vagy 2 fős (8+13 km-es) váltóban is lehet teljesíteni. A rajt 9 órakor lesz a Széchenyi István Általános Iskola (Budakeszi, Knáb János u. 60.) elől, ahol a Versenyközpont már 7 órakor kinyit. A cél Budán, a Csörsz utcai MOM Sportközpontnál lesz.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Ne4xx47Unr4[/youtube]

A versenyen Kolonics György olimpiai kenusunk emlékére több száz kajak-kenus fiatal is nekivág az útnak. A Bécs?Budapest Ultramaraton futóverseny utolsó szakaszával megegyező futáson Kolo minden évben részt vett és edzésképpen teljesítette a kihívást. A futáson többek között részt vesz Kövér Márton, a Merkapt SE világbajnok maratoni kenusa, aki Kolonics György emlékére vette be az őszi alapozásba ezt a félmaratont.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=SVdiVVPoi2w[/youtube]

1 hozzászólás

  1. A 25 éves Kovács Bálint új egyéni csúccsal, 1:17:20-as idővel teljesítette a félmaratont délelőtt Al-Hajal Sándor (1:18:53) és Kószás Jenő (1:20:28) előtt. A 383. befutó 2:34:46 alatt futotta le a budakeszi általános iskola és a Csörsz utcai MOM Sportközpont közötti 21,09 km-es távot. A szomszédos Gesztenyés kertben akkor már javában készültek a XII. kerületi ’56-os emlékmű ünnepi koszorúzására.