ZETApress

hírportál

Kosárgála artistákkal

Magyar Kosárlabdázás NapjaNegyedszer rendezik meg a Magyar Kosárlabdázás Napját, amelynek szeptember 26-án szombaton a Városligeti Műjégpálya ad otthont ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón a Magyar Sport Házában Szalay Ferenctől, Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elnökétől.

Az MKOSZ elnöke elmondta, hogy a reggel 9 órától ünnepélyes megnyitóval kezdődő program alapvető célja a sportág népszerűsítése és tömegesítése. A küzdelmek fél 10-kor kezdődnek, a Magyar Kosárlabdázás Napja igazi családi rendezvény, amelyen a B33- és a streetball-csapatok mellett a fogyatékkal élő kerekes székes együttesek is bemutatkoznak. Az érdeklődőkkel együtt sok ezer embert várnak, a Városligeti Műjégpálya betonján harminc pályát állítanak majd fel.

A streetball kiemelt támogatója a Főgáz Zrt. ? mondta Felkai György marketing-igazgató, így a program szerves része lesz a Főgáz Budapest Open, amelynek küzdelmei minőségi szórakozást kínálnak a kilátogatóknak. Szombaton rendezik meg a 23. OTP Junior adidas Streetball Challenge sorozat fináléját is. Tímár András, a Steetball Szervező bizottság társelnöke elmondta, hogy a rendezvényen háromszáz csapat részvételére számítanak.

Bodnár Péter főtitkár elmondta, hogy a magyar kosárlabda jelenleg legsikeresebb ága, a B33 is nagy hangsúlyt kap a rendezvényen, mégpedig az MKOSZ 3×3 Kupa révén. Ennek magas színvonalát az garantálja, hogy újdonságként idén az NB I A-csoportos csapatainak játékosai is beneveztek rá. A három a három elleni játék félpályán, egy kosárra zajlik, s a meccset az a csapat nyeri meg, aki előbb éri el a 33 pontot.

Az elnök és a főtitkár is kitért arra, hogy a Magyar Kosárlabdázás Napján a sportág közel- és régmúltjának sikereiről sem feledkeznek meg, ezért a rendezvényen többek között köszöntik az 1955-ben Európa-bajnokságot nyert férfi válogatottat, akárcsak az idei B33-ban vb-bronzérmes U16-os és Eb-aranyos U18-as női csapattagokat is, valamint az idei Speciális Világjátékokon sikeresen szereplő magyar értelmi fogyatékos kosárlabdázókat. Idén már második alkalommal játszanak kerekes székesek is egy négy csapatos streetball-bajnokságot a már hagyományosnak számító bemutató és VIP mérkőzésen túl ? tette hozzá Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) július 6-án megválasztott új elnöke.

Ukrán akrobaták a kosárgálán

Flying Ball, UkrajnaIgazi meglepetés lesz a hazánkban vendégszereplő akrobaták fellépése. Az Ukrajnából érkező Flying Ball produkciója különleges módon ötvözi a sport- és cirkuszművészetet: a virtuális akrobatika segítségével egy látványos kosárlabda show-t mutatnak be a Fővárosi Nagycirkusz legújabb, Balance című műsorából, melyet október 3-án szombattól december 31-én csütörtökig láthat a nagyérdemű. A humort sem nélkülöző mutatványokban energikus ugrásokkal, szaltókkal teszik emlékezetessé az élményt, melyből a szombati kosárlabdanapon adnak némi ízelítőt.

A kosárlabda ünnepén kerül megrendezésre az idén először kiírt Millió forintos kéz dobóverseny döntője is, ahol Magyarország legjobb 3 pontos dobóját keresik. Első helyezettje lehetőséget kap száz 3 pontos dobás elvégzésére, melyen minden kosár után tízezer forintot kap kézhez, így ha mindegyik dobása sikeres, egymillió üti a markát. Nem csak ott lehet majd kosárra dobni, hanem a cirkuszban is jövő szombattól az új műsoruk előtt, s a legjobb dobók értékes ajándékokat kapnak. A kosárlabdázók csoportos kedvezménnyel vásárolhatják meg belépőjegyüket ? mondta el Nagy Bernadett. Mivel újabban a cirkuszi előadások szünetében elefánttal és fókával is fényképeztethette magát a közönség, talán most az ukrán kosarasokkal teheti meg a porondon ugyanezt! Aki nem akar várni addig, az a Városligeti Műjégpálya betonján már most szombaton is lefényképeztetheti magát velük és a hazai kosárcsillagokkal egyaránt!

1 hozzászólás

  1. Ezúton tájékoztatjuk a résztvevőket, hogy a várhatóan rossz időjárás ellenére az esemény megváltozott helyszínen, csökkentett programmal megrendezésre kerül. Az új helyszín: SYMA Csarnok Budapest XIV. Dózsa György út 1. Megrendezésre kerülő programok: Streetball 3×3 Open, Final; Kenguru 3×3 Open, Final; Budapest 3×3 Kupa; Speciális Olimpikonok Budapest 3×3 Kupája; Kerekesszékesek Budapest 3×3 Kupája; Ügyességi dobójátékok; Zsákolóverseny. Valamennyi tervezett kiegészítő és szórakoztató program megtartásra kerül. A résztvevőket a SYMA Csarnokban várják a szervezők, a regisztráció kezdete 08:30 óra.

    Továbbá az MKOSZ tájékoztatja azokat az NBI A-s, az Országos Junior Döntőben részt vett és a Megyei Bajnok egyesületeket, akik neveztek az alábbi Tornákra, hogy ezek a körülményekre való tekintettel elmaradnak: B33 MKOSZ Kupa Férfi, Női; U18 Országos B33 Kupa Férfi, Női; Megyei Bajnokok B33 Kupája. Az MKOSZ is köszöni ezen egyesületeknek, hogy a nevezéssel jelezték hozzájárulásukat az MKOSZ 3×3 Kosárlabda stratégiai céljának megvalósításához. Az MKOSZ kifejezi azon szándékát, hogy a B33 versenyeket egy későbbi időpontban megrendezze!