ZETApress

hírportál

Sose lehet megunni!

A XVII. Budapesti Nagy Sportágválasztónak rekordszámú résztvevője volt! Hatalmas érdeklődést váltott ki ismét, a több mint 100 sportágat felvonultató őszi Nagy Sportágválasztó szeptember 18-án és 19-én pénteken és szombaton ? tudatta Koós-Lukács Tímea kommunikációs igazgató.

Az elsősorban oktatási intézmények számára fenntartott pénteki napon több mint 140 oktatási intézményből 9125 gyermek ömlött rá a Merkapt Sportközpontra, mely látogatói létszám, a sportolókkal, sportági képviselőkkel és a 14 órától érkező egyéni látogatókkal, több mint 11 ezer főre bővült. Másnap, a családok, egyéni látogatók napján is hasonló érdeklődés övezte a Budapesti Nagy Sportágválasztót, így a két nap alatt már 22 ezer fölé kúszott a résztvevők száma. Fotóink Hostya Zoltán felvételei.

Az ünnepélyes megnyitón dr. György István, a Fővárosi Önkormányzat Kormánymegbízottja és Radványi Gábor, Kőbánya sportügyekért felelős alpolgármestere köszöntötte a látogatókat, egy nagyon rangos, olimpiai-, világ- és Európa-bajnokokból alkotott díszsorfal előtt. Siklós Erik, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) marketing és kommunikációs igazgatója ? aki egyben a rendezvény műsorvezetője, házigazdája volt ? megjegyezte, ha összeszámolnánk a jelenlévő bajnokok érmeit, biztosan száz fölött lenne ez a szám is.

A neves sportszemélyiségek, akik a megnyitón jelen voltak: Cseh László, Péni István, és edzője Orosz Edit, Dombi Rudolf, Sáfrán Mihály, Szász Emese, Béres Alexandra, Güttler Károly, Nébald György, Varga János, Martinek János, Lőrincz Tamás, Mike Róbert és Kapás Boglárka. A megnyitót követően a Rio Klub három Audi gépjárművet adott át sporthőseinek, Kapás Boglárkának, Lőrincz Tamásnak és Mike Róbertnek. Erről idekattintva olvashatunk.

A protokolláris események után Béres Alexandra, az ALDI Egészségnagykövete tartott bemelegítő tornát a gyerekeknek. A nap folyamán a látogatók találkozhattak még Fábián Lászlóval, Szuper Leventével, Dr. Kiss Gergellyel, Kövér Mártonnal, Érdi Máriával, Balzsay Károllyal, Csabai Edvinnel és Rippel Viktor is. A magyar pop-zenei élet két híressége Oláh Gergő és a Children of Distance is kilátogatott a rendezvényre a Pizza King vendégeként.

A második napon sem hagyott alább a látogatók lelkesedése. Rengeteg család választotta programjául szombaton a Budapesti Nagy Sportágválasztót. A sportági helyszínek szinte lüktettek! Repültek a labdák, emelkedtek a kezek, lábak, ugrottak, gurultak, másztak, siklottak a testek, mintha a Nagy Sportágválasztó feltalálta volna a perpetum mobile-t, minden és mindenki folyamatos mozgásban volt!

Hajdú B. István a nap házigazdája folyamatosan készítette a megjelenő neves sportolókkal a riportokat a színpadon, akikkel az érdeklődők később saját sportági helyszínükön is találkozhattak. A szombati napon a látogatók Csernoviczki Éva, Miklós Edit, Tobai-Sike Renáta, Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, Mike Róbert, Fodor Rajmund, Rippel Ferenc és Rippel Viktor, valamint a magyar jégkorong válogatottból Kóger Dániel, Rajna Miklós és Benk András jelenlétének örülhettek.

Az ALDI, a Budapesti Nagy Sportágválasztó prezentációs szponzora rengeteg játékkal, izgalmas fitneszprogrammal csillapította a látogatók sportéhségét, és természetesen ízletes és egészséges ételekkel is várta a résztvevőket. Az ALDI Fitness Szigeten folyamatosan sportos játékokkal, tesztekkel várta a kicsiket, nagyokat egyaránt Béres Alexandra és csapata. Hogy a családok mennyit tudnak az egészséges életmódról, azt tesztelhették, az ALDI Tudásfolyosón, a kérdésekre helyesen válaszolók müzli szeletet kaptak ajándékba. Az ALDI Egészségszigeten sokféle friss gyümölcsöt, zöldséget, olajos magvakat, energiában gazdag müzliket és más finomságokat kóstolhattak szombaton a látogatók, valamint megismerhették, megízlelhették az ALDI laktózmentes, gluténmentes, diabetikus és biotermékeiket is.

A Nagy Sportágválasztó Szervező Irodával közösen az ALDI Egészséges életmód, reklámozd és nyerj! plakáttervező versenyt is meghirdetett, általános iskolás osztályoknak, melynek nyereménye: osztálykirándulás a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. A rajzpályázatok beadási határideje szeptember 30-a. A pályázatról részletese információ idekattintva található.

A Magyar Olimpiai Bizottság évek óta kiemelten támogatja a Budapesti Nagy Sportágválasztó rendezvényeket. Az őszi Budapesti Nagy Sportágválasztón, a MOB sátorban a Mini 5próba Rióba! feladatai is várták a kilátogatókat, ahol nevezési díj nélkül, egy alapregisztrációval és tíz perc mozgással (300 méter ergométeres evezés, 1 perc görgőpados kerékpározás, helyből távolugrás, fél perc ugrókötelezés, 30 másodperc szökdelés) tíz pont volt gyűjthető; az eseményeken szerzett pontok pedig beleszámítanak a végelszámoláskor a nyereményekbe, többek közt az olimpia idejére szervezett riói útba. A Decathlon sportos játékokkal, fotózással, trambulinokkal várta a látogatókat, a Merkapt Zrt., pedig a sportrajongókat invitálta sátrába, ahol mindenki maga készíthette el a szurkolói kellékeket, hogy a számára kedves sportolóját, csapatát névre szólóan biztathassa.

Szombaton került sor a Nagy Sportágválasztó és a MOL-Új Európa Alapítvány által közösen meghirdetett A családom a szponzorom fotópályázat eredményhirdetésére. A díjátadó a pályázók nagy örömére Szilágyi Áron, olimpiai bajnok volt. 1. helyezett: Sümeghy-Flandorffer Vince, 2. helyezettek: Luterán Petra, Lacó Fruzsina, Benyó Máté, 3. helyezettek: Peresztegi Hanna, Galáth Ferenc László, Tóth Márton, Hardi Barnabás Gyula, Horváth Karolina Helga. A fődíj egy 150 ezer forintértékű családi wellness utalvány. A 2. és 3. helyezettek 25 ezer és tízezer forintos MOL üzemanyagkártyát nyertek. A Nagy Sportágválasztó javaslatára különdíjban részesült Kajtár Eszter. Nyereménye: a Decathlon által felajánlott ajándékkártya húszezer forintértékben.

Az FKF Zrt-vel való együttműködésnek, támogatásnak köszönhetően a rendezvény ?zölddé vált? és szelektív hulladékgyűjtést vezetett be, hiszen a szervezők kiemelten fontosnak tartják a környezet védelmét. Az FKF Zrt. pénteken környezettudatosságra nevelő, játékokkal, edukációs tartalmakkal, aktivitásokkal is megjelent az eseményen.

Az idei évben a Budapesti Rendőr-főkapitányság is csatlakozott a Nagy Sportágválasztó rendezvénysorozathoz abban a reményben, hogy ezen a kiemelkedő jelentőségű rendezvényen az egészség megőrzése mellett a biztonságos közlekedés, a vagyonvédelem, valamint az áldozattá válás elkerülésének fontosságára is fel tudja hívni a fővárosiak figyelmét. Szombaton, a családi napon az erre előre bejelentkezett látogatók díjmentes sportantropometriai mérést is igénybe vehettek a Merkapt Zrt. támogatásának köszönhetően. A 7 éves kortól elvégezhető mérés meg tudja állapítani, hogy milyen magas lesz a gyermek felnőtt korára és milyen sportágtípusok illenek leginkább a testfelépítéséhez, genetikai adottságaihoz.

A Magyar Olimpiai Bizottság támogatójának a Béres Zrt. jóvoltából a Budapesti Nagy Sportágválasztó szombati napján elérhető volt a Magyarországot átfogó egészségvédelmi szűrőprogram speciális szűrőkamionja is. A Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda következő eseménye a Téli Sportágválasztó lesz, december 13-án vasárnap a Városligeti Műjégpályán, ahol a téli és télen gyakorolható sportágak kerülnek fókuszba. További infó idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!