ZETApress

hírportál

Száznál több sportág Kőbányán

Olimpiai és világbajnokok népszerűsítik a sportot a XVII. Budapesti Nagy Sportágválasztón, amelyet szeptember 18-19-én péntek-szombaton rendeznek meg a Maglódi úti Merkapt Sportközpontban ? tudtuk meg Koós-Lukács Tímea kommunikációs igazgatótól a kőbányai sajtótájékoztatón. Fotóink Vigh Alex felvételei.

A rendezvény célja ezúttal is az, hogy népszerűsítse a rendszeres testmozgást, valamint segítse a gyermekek, felnőttek sportágválasztását, egyaránt szolgálva a versenysportot és a szabadidősportot. Amint elmondta, a hétvégi eseményen több mint 100 sportágat lehet ingyenesen kipróbálni edzők és szakemberek segítsége mellett. Péntek reggeltől az oktatási intézmények csoportjait, másnap főleg a nagyközönséget, a családokat várják a szervezők, akik összesen 20-22 ezer érdeklődőre számítanak. Az őszi fővárosi sportágválasztón a magyar sport olyan jeles alakjai igyekeznek személyes jelenlétükkel kedvet csinálni a mozgásnak és a sportolásnak, mint az olimpia bajnok Dombi Rudolf, Kammerer Zoltán, Pulai Imre, Storcz Botond és Szilágyi Áron. Utóbbinak egy külön feladat is jut, a kiváló kardozó lesz a tavasszal meghirdetett A családom a szponzorom fotópályázat díjátadója.

A szervezők ezúttal is számos színes programot kínálnak az érdeklődőknek. Béres Alexandra 20 perces bemelegítéssel mozgatja meg a kilátogatókat, majd az Aldi Fitness Szigeten sportos játékokkal várják a kicsiket és a nagyobbakat. Ezen kívül népszerűsítik majd az egészséges életmódot és táplálkozást, s ehhez kapcsolódóan egy plakáttervező versenyt is meghirdetnek. A sajtótájékoztatót követően öt sportcsemete ? Szabó Tas Ede labdarúgó, Kopcsik Laura taekwondo-s, Szombauer Kristóf és Bíró Kitti akrobatikus tornászok, valamint Jónás Zita, a canne de combat nevű különleges sportág ifjú reménysége ? elültetett két facsemetét.

A MOB évek óta kiemelten támogatja a rendezvényt. Siklós Erik marketing és kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint a szervezet ezúttal ki is települ a rendezvényre, ahol az érdeklődőknek lehetőségük lesz ingyenesen kipróbálni a Mini 5próba Rióba! feladatait. Az aktív résztvevők pár perces mozgással tíz pontot gyűjthetnek, amelyek segítségével később akár utazást is nyerhetnek a jövő évi riói olimpiára. A Nagy Sportágválasztó rendezvénysorozat szeptemberben 9 vidéki helyszínen is megjelenik, a fővárosival egy időben Dunaújvárosban, Makón, Hódmezővásárhelyen, Siófokon és idén először Veszprémben tartanak hasonló eseményt.

Szóljon hozzá!