ZETApress

hírportál

Felújítás a Csanádiban

Újabb három tornacsarnokot újítottak fel ? folytatódik A mi iskolánk bajnoka-program. Közel 2,5 millió forintból újult meg három oktatási intézmény tornacsarnoka, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Diáksport Szövetség és a Poli-Farbe festék- és vakolatgyár együttműködése keretében.

Az iskolák a tavaly indult A mi iskolánk bajnoka-program keretében kerültek felújításra. A megszépült tornacsarnokokat ismert olimpikonok avatták fel, akik névadóként is inspiráló példaképet jelentenek a sportolni vágyó diákok számára. 2014-ben indította el a Poli-Farbe festékgyár, a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB) és a Magyar Diáksport Szövetséggel (MDSZ) közös jótékonysági programját, A mi iskolánk bajnokát. A Poli-Farbe hazánk utolsó magyar tulajdonban lévő festék- és vakolatgyára. Családi vállalkozásból lett a kkv szektor meghatározó szereplője, éves árbevétele meghaladja a 9 milliárd forintot. Székhelye Bócsán található, ahol több mint 230 embernek ad munkát.

Az iskolai renováló és egyben sportnépszerűsítő program keretében tavaly Szombathelyen, Tatabányán és Újpesten szépült meg három iskola tornacsarnoka, idén pedig további három oktatási intézménnyel bővült a kör, kettő Budapesten és egy a Fejér megyei Kápolnásnyéken. A felújításban ismert olimpikon működtek közre, úgy, mint Kozák Danuta és Tóth Dávid kajakozók, illetve Lőrincz Tamás és Módos Péter birkózók, akik egyben a megújult tornatermek névadó olimpikonjai is lettek. A tornatermek, a MOB arany fokozatú támogatójának, a Poli-Farbe festék- és vakolatgyár közel 2,5 millió forintos felajánlásának köszönhetően kapták meg új külsejüket. A szükséges festékanyagok biztosítása mellett, a felújítást is a festékgyár alkalmazástechnikus csapata végezte el az idei tanév megkezdéséig.

A budapesti Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola, Középiskola és Pedagógiai Intézet két tornacsarnoka is felújításra került közel 900 ezer forintértékben, amelynek névadói Kozák Danuta, kajakozó, és Lőrincz Tamás, birkózó. A szintén budapesti Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola több mint 600 ezer forintból újulhatott meg, névadó olimpikonja, pedig Módos Péter, birkózó. A kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény pedig közel 700 ezer forintértékű támogatást kapott a program keretében, ahol Tóth Dávid, kajakozó lett a megszépült tornacsarnok névadó sportolója. A tanévkezdés első napjaira mindhárom iskolában elkészültek a felújítási munkálatok, a névadó olimpikonokkal közösen vették birtokba a diákok a frissen felújított tornatermeket.

? Szabó Antallal régóta ismerjük egymást, így pontosan tudom, hogy mennyire elkötelezett híve a sportnak. Az általa vezetett Poli-Farbe Kft-nek rendkívül sokat köszönhet a magyar sportélet, az egészen kis műhelyektől az olimpiai bajnok sportolókig rengetegen támaszkodhattak és támaszkodhatnak most is a segítségükre, amiért komoly elismerést érdemelnek. A tornacsarnok-felújítási program is sokak számára teszi lehetővé, hogy megfelelő körülmények között sportolhassanak nap mint nap. Bízom benne, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság még sokáig folytathatja ezt a példaértékű együttműködést a Poli-Farbe-val ? fogalmazott Szabó Bence, a MOB főtitkára.

? A Magyar Diáksport Szövetség kiemelt figyelmet fordít a minőségi iskolai testnevelés fejlesztésére, amihez hozzátartozik az infrastrukturális feltételek javítása is, ezért nagy öröm számomra, hogy egy újabb iskolákban került felújításra tornaterem a Poli-Farbe és a MOB segítségével ? hangsúlyozta Balogh Gábor, Magyar Diáksport Szövetség elnöke.

? A felújítások időszaka egybe esett a legnépszerűbb termékünk arculatváltásával, illetve egy újabb minőségi termékünk Magyar Termék Nagydíj elismerésének átvételével, ezért tudjuk mit jelent valamit elérni, mit jelent megváltozni és új lendülettel nekilátni az előttünk álló feladatoknak. Büszkén mondhatjuk, hogy a Poli-Farbe az olimpiai mozgalom aktív partnerévé vált, közös kezdeményezésünknek köszönhetően, a sport szeretetének közvetítése és az inspiráló környezet megteremtése már nem elképzelés, hanem egy olyan valóság, amely hatással van a jövő sportolóira ? mondta Szabó Antal, a Poli-Farbe ügyvezető igazgatója. A budapesti Csanádi Árpád Iskola tornacsarnokát Kozák Danuta a diákokkal közösen avatta fel és Rabi Ferencné igazgatónő közreműködésével, valamint Balogh Gábor MDSZ-elnökkel közösen helyezték fel az iskola tornatermének új nevét jelölő táblát.

A Mi iskolánk programban részt vett iskolák és a felújított tornacsarnokok névadó olimpikonjai 2014-ben: Szűcs Sándor Általános Iskola Budapest IV. ? Dombi Rudolf aranyérmes kajakozó; Bercsényi Miklós Általános Iskola Szombathely ? Pars Krisztián aranyérmes atléta; Bárdos László Gimnázium Tatabánya ? Csernoviczki Éva bronzérmes cselgáncsozó. 2015-ben: Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola, Középiskola és Pedagógiai Intézet Budapest XIV. ? Kozák Danuta aranyérmes kajakozó és Lőrincz Tamás ezüstérmes birkózó; Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola, Budapest XXI. ? Módos Péter bronzérmes birkózó; Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Kápolnásnyék ? Tóth Dávid világbajnok kajakozó.

Szóljon hozzá!