ZETApress

hírportál

Mozduljunk Európával!

Gyurta DánielEldördült a startpisztoly: Gyurta Dániel és Czene Attila nyitotta meg az Európai Sporthetet az újbudai Fruska Bisztróban, a Kopaszi-gát 17-ben. Mottója: Európai Sporthét, Magyarországon Sporthónap ? Mozdulj Te is Európával!

Sokan gondolják úgy, hogy a rendszeres mozgást nehéz beiktatni az életükbe, éppen ezért meg sem próbálják. A ma elindult, nálunk egy hónapig tartó Európai Sporthét itthon több mint 230 szabadidősport-esemény keretében hívja fel a figyelmet arra, hogy a mozgás mindenki számára elérhető. A nagyszabású programsorozatot két olimpiai bajnok úszó, Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) elnöke és Gyurta Dániel, a Magyar Egyetemi?Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnökségi tagja nyitotta meg. ? A rendszeres mozgás három legfontosabb alappillére az elhatározás, a cselekvés és a kitartás. Azok számára, akik még nem tették meg az első lépést, erre több mint 230 alkalmat teremtünk itthon az Európai Sporthét keretében ? mondta Czene Attila.

Országszerte több mint 230 szabadidősport-esemény

Mától országszerte egyelőre 233 regisztrált sportesemény ad lehetőséget itthon az aktivitásra az Európai Bizottság által életre hívott nemzetközi programsorozat szárnyai alatt. Ráadásul Magyarországon a Sporthét nem csupán hét napig, hanem egy egész hónapon át tart. A résztvevők ez idő alatt számos mozgásformát próbálhatnak ki a futástól kezdve az úszáson, tekén és teremröplabdán át a kenuig. Az események között találjuk a MEFS SportPont programját és a Magyar Diáksport Napját, amelyet a Magyar Diáksport Szövetség koordinál. Gyurta Dániel, a MEFS elnökségi tagja, olimpiai bajnok úszó kiemelte: fontosnak tartja, hogy a rendszeres sport már gyerekkorban az életünk részévé váljon. Hozzátette, a mozgással nem csak az egészségünknek teszünk jót, de hosszú távon a mindennapokban is segít teljesebb életet élni és jobb eredményeket elérni.

Nemcsak Budapest lehet sportközpont

A hónap kiemelt eseménye szeptember 16-a és 20-a között Szolnokon az 52. Tiszaligeti Napok, ahol több helyszínen és korosztályban, 19 sportágban mérhetik össze a tudásukat a résztvevők. Az elmúlt évek tapasztalata alapján a rendezvény egyik legnépszerűbb napja a szombat, ahol idén is izgalmas programokra lehet számítani. Többek közt az Országos Amatőr Teniszverseny, a Szépkorúak és Fogyatékkal Élők Ötpróbája és Családi Park várja a sportolni vágyókat, de biciklitúrával, kerékpáros ügyességi pályával és egészségügyi felmérésekkel is készülnek a szervezők.

Az Európai Sporthét

Az Európai Sporthét az Európai Bizottság ? és Navracsics Tibor uniós biztos ? új kezdeményezése, amelyet idén szeptembertől minden évben megrendeznek a sport és a testmozgás népszerűsítése jegyében. A kampány egész Európára kiterjed, idén szeptember 7-e és 13-a között zajlik 31 országban. A hivatalos nyitóeseményt ma Brüsszel rendezi, itthon pedig szeptember 7-e és 30-a között tart az eseménysorozat, amelyet a Magyar Szabadidősport Szövetség szervez.

A Magyar Szabadidősport Szövetségről

Az 1989-ben alapított szövetség számos szabadidősport-rendezvény koordinátoraként tevékenykedik, célkitűzése az egészséges és aktív életmód támogatása, illetve a hazai szabadidősport-kultúra fejlesztése. A Magyar Szabadidősport Szövetség 1996-tól tagja a szabadidősport nemzetközi világszervezetének, a TAFISA-nak, illetve 2007 óta az Európai Munkahelyi Sportszövetségnek is.

Szóljon hozzá!