ZETApress

hírportál

Ingyenesen a Hungaroringre

Sajtótájékoztató 1Utazzon díjmentesen igénybe vehető busszal a Shell Hungary Truck Fest-re, Kamion EB és Fesztivál színhelyére, a Hungaroringre. Szeptember 5-6-án szombat-vasárnap Shell Hungary Truck Fest néven Kamion Európa Bajnokságot és Fesztivált rendeznek a mogyoródi Hungaroring versenypályán.

A BKK nagy örömmel segíti a fesztivált a közösségi közlekedési szolgáltatással, és tájékoztatott a kijutáshoz szükséges információkról. A Budapesti Közlekedési Központ a versenypálya kényelmesebb megközelítése, illetve a komfortosabb hazautazás érdekében sűrűn közlekedő, díjmentesen igénybe vehető, alacsony-padlós buszjáratokat indít az Árpád híd pesti hídfőjétől, valamint a Mogyoródi HÉV-állomástól a Hungaroringre, továbbá a nagy érdeklődésre való tekintettel a H8-as HÉV-et is sűrűbben indítja ? mondta el Szűcs Panni, a BKK kommunikációs igazgatója a megnyitó sajtótájékoztatón.

A kamionversenyzés elitjét felsorakoztató Európa-bajnokságon rajthoz áll hazánk kamion Európa-bajnoka, Kiss Norbi, a szombati versenynapon továbbá Ákos koncertje is színesíti a programot. A nívós sporteseményen a BKK is képviselteti magát. Hogyan juthat el tömegközlekedéssel a Kamion EB és Fesztivál helyszínére? ? A Kamion EB és Fesztivál helyszíne a Hungaroring. A Mogyoród melletti versenypálya gyors, tömegközlekedéssel történő megközelítésére a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) díjmentesen igénybe vehető, alacsony-padlós, légkondicionált buszjáratokat indít, amelyeket a VT-Arriva biztosít.

A Kamion EB 1 jelzésű autóbusz az M3-as metróval elérhető Árpád híd M megállóhelyről (a 901-es és a 918-as éjszakai járat József Attila Színház melletti megállójából) indul a Hungaroring versenypályára, mindkét versenynapon reggel 8 órától. Az út körülbelül 40 percig tart. A sűrű, a programhoz illeszkedő követési idővel közlekedő Kamion EB 1 autóbusz menetrendje megtekinthető a BKK honlapján.

A Kamion EB 2 jelzésű autóbusz a H8-as HÉV-vel elérhető Mogyoród H megállóhelyről a 992-es autóbusz megállóhelyéről indul a Kerektó utcához, ahonnan körülbelül 10 perces sétával érhető el a versenypálya. Az autóbuszok szombaton 08:31-től, valamint vasárnap 08:23-tól közlekednek Mogyoród HÉV állomás, és a Kerektó utca között. Az út körülbelül 8 percig tart, a buszjárat a két végállomás között nem áll meg. A sűrű, a programhoz illeszkedő követési idővel közlekedő Kamion EB 2 autóbusz menetrendje megtekinthető a BKK honlapján.

A Hungaroring versenypálya gyorsabb, kényelmesebb megközelítését szolgálja a különjárati buszokon kívül az Örs vezér tere M+H végállomásról sűrűbben induló H8-as HÉV is. Szeptember 5-én (szombaton) elsőként a 7:56-kor, míg szeptember 6-án (vasárnap) elsőként a 7:47-kor az Örs vezér tere H végállomásról induló H8-as HÉV-hez lesz biztosított a Kamion EB 2 jelzésű busz csatlakozása Mogyoródon. Utána 15-30 percenként indul a H8-as HÉV, amellyel közvetlenül, vagy cinkotai átszállással lehet utazni Mogyoródig, ahonnan a csatlakozó Kamion EB 2 buszjárattal lehet kijutni a rendezvény helyszínére. A H8-as HÉV két versenynapra érvényes menetrendje megtekinthető a BKK honlapján. A H8-as HÉV ebben az időszakban is a normál díjszabás szerint vehető igénybe. Az Örs vezér tere végállomás Buda és a belváros felől az M2-es metróval, Észak-, illetve Dél-Pest irányából pedig a 3-as villamossal, továbbá számos további buszjárat igénybevételével közelíthető meg.

Sajtótájékoztató 2Hazafelé is gyorsan, kényelmesen, tömegközlekedéssel: a BKK Kamion EB ideje alatti többletszolgáltatásai, a Kamion EB 1 és a Kamion EB 2 autóbusz és a sűrűbben közlekedő H8-as HÉV a kényelmes, gyors hazajutás érdekében mindkét versenynap a program végeztével is elérhető lesz: mind a Kamion EB 1, mind a Kamion EB 2 jelzésű autóbusz szeptember 5-én szombaton éjfélig, míg szeptember 6-án vasárnap 19 óráig közlekedik, és a program végeztével sűrű követési idővel viszi az utasokat.

Visszafelé a Kamion EB 1 buszok az Árpád Híd irányába az alábbi megállóhelyeken leszállási szándék jelzése esetén megállnak (felszállási lehetőséget csak a Hungaroring főbejáratnál biztosítunk). Szerencs utca: a 225-ös busz Mexikói út irányú megállóhelye (csak leszállóhely), Amerikai út (Mexikói út M): a 32-es busz Árpád Híd irányú megállóhelye (csak leszállóhely), Lehel utca / Róbert Károly körút: a 901-es, a 918-as és a 937-es éjszakai buszok megállóhelye (csak leszállóhely)

A programok befejése után a H8-as HÉV ? amely a versenypályától a Kamion EB 2 jelzésű autóbusszal közelíthető meg ? szeptember 5-én szombaton 22:40 és 0:20 között 20 percenként, míg szeptember 6-án vasárnap 17 és 19 óra között 15 percenként indul Mogyoródról, amivel közvetlenül, vagy cinkotai átszállással érhető el az Örs vezér tere. A Kamion EB és Fesztivál rendezvénnyel kapcsolatban további információk a Kamionfesztivál.hu honlapon elolvashatók.

Szóljon hozzá!