ZETApress

hírportál

Karate EK Szolnokon

Kyokushin Európa KupaFull contact karate Európa Kupa viadalt rendez szombaton, Szolnokon az egyik legnépszerűbb magyar karate stílus, a kyokushin. A Shinkyokushin Szolnok Kupa 2015 elnevezésű verseny egy olyan évtizedes hagyomány folytatása, amely 1979-ben kezdődött ? tudatta Turák Péter, a Magyar Karate Szakszövetség sajtófőnöke.

A Furkó Kálmán 7. danos kyokushin karate mester által szervezett Szolnok Kupa már akkor is az Európa-bajnokságok utáni legrangosabb eseménynek számított. Idén szeptemberben immár Európa Kupa-rangú versenyként éled újjá a rendezvény a Tiszaligeti Sportcsarnokban ? ugyancsak a legendás kyokushin mester, Furkó Kálmán szervezésében. A versenyen négy férfi és három női kategóriában, full contact karate szabályrendszerben küzdenek meg egymással az indulók, amely versenyszerű körülmények közötti, kőkemény test-test elleni küzdelmet ígér. A Szolnok Kupára több mint százan ? köztük számos világklasszis ? neveztek a kontinens meghatározó országaiból. A párharcok mellett látványos katonai közelharc bemutatót is láthatnak majd a nézők, akiknek a szervezők azzal kedveskedtek, hogy ingyenesen nyitva állnak számukra sportcsarnok kapui.

Az Európa Kupa díszvendége Mészáros Attila 5. danos mester, a WKO Shinkyokushin világszervezet alelnöke és dr. Galla Ferenc 9. danos dzsúdó mester, a TF egykori küzdősport tanszékvezetője lesz, akik 1972-től kezdődően sokat tettek a magyar kyokushin karate stílus hazai meghonosításáért. A szolnoki eseményen részt vesz Simicskó István, az EMMI sportért felelős államtitkára, Dr. Mészáros János MOB-alelnök, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, valamint Szalay Ferenc szolnoki polgármester.

Nyílt Shinkyokushin Szolnok Kupa 2015 ? Full contact karate Európa Kupa 2015. szeptember 5-e szombat ? Szolnok-Tiszaligeti Sportcsarnok. A verseny 8 órakor mérlegeléssel, orvosi vizsgálattal kezdődik, 11-kor sorsolással, bírói értekezlettel folytatódik. A 13 órai ünnepélyes megnyitó után 13:30-tól küzdelmi selejtezők, bemutatók, majd 17:30-tól elődöntők, bemutatók és döntők lesznek. 19:30-kor eredményhirdetéssel zárul a kupanap.

Szóljon hozzá!