ZETApress

hírportál

Útra kelt a huszadik!

Gyöngyösi program a borút végénFazekas Sándor földművelésügyi miniszter reggel fél 8-kor a Városligeti Műjégpálya elől rajtoltatta el a jubileumi XX. Magyar Borok Útja Rallye három indulóját, majd a 4. rajtszámú autóba ülve Gál Péter eredetvédelemért felelős helyettes államtitkárral ő is borútra kelt. A tíz napja beígért rajtrács viszont elmaradt.

A fővédnöki szerepet betöltő tárcavezető a rajt előtti rövid tegeződő köszöntőjében kiemelte: a két évtizedes múltra visszatekintő rallye egy olyan rendezvény, amely felhívja a figyelmet a magyar vidék értékeire, a kiváló magyar borokra és pincékre. ? Egyúttal egy olyan baráti összejövetel is, amely a magyar borok népszerűsítését szolgálja. Bízom abban, hogy a személyes kapcsolatokon keresztül, valamint a médiára támaszkodva minél több ember kap kedvet ahhoz, hogy a jövőben magyar borokat fogyasszon. Nekik azt üzenem, kóstolják meg a finom felvidéki borokat is! ? fogalmazott dr. Fazekas Sándor.

Miután a miniszter elindult, Czippán Anett, a rallye háziasszonya folytatta az indítást, de később 14-es rajtszámmal Váczi Gergővel, tv2-es kollégájával ő is borútnak indult. A XX. Magyar Borok Útja Ralin összesen 100 duó vagy trió állt rajthoz, de nem mindenki versenyez. A korábbi versenyektől eltérően most nemcsak a versenyzők, hanem a sajtómunkások és a szervezők is rajtszámot kaptak. Megay Róbert Péter, a Regő Kft. tulajdonosa a 82-es rajtszámot ragasztotta kocsijára. A vasárnap délutáni cél Gyöngyösön lesz. A Tokaji, az Egri és a Mátrai Borvidéket járják be, 18 pincészetet látogatnak meg, ma és holnap a Grandhotel Galyában hajtják álomra fejüket.

Az indulók rajtszámát a múlt keddi sajtótájékoztatón kisorsolták, ám ebben mára több változás történt. Ismert közéleti személyek, sikeres üzletemberek, valamint a média- és az agrárszakma képviselői tűntek fel a reggeli rajtnál. Volt köztök ügyvéd, orvos, mentőtiszt, hajszobrász és nyugdíjas határőr tábornok, ám az előző évekhez képest sok új, de nem ismeretlen arcot is láttunk. Idén is kiemelt szerepet kap a biztonságos közlekedés népszerűsítése, valamennyi résztvevőt már a rajtnál megszondáztatták és az út során is folyamatosan számíthatnak radarkontrollra is.

Szóljon hozzá!