ZETApress

hírportál

Újpest?Fradi a Margitszigeten

UVSE UtánpótlásAz UVSE és a Ferencváros felnőtt OB?I-es csapatainak gálamérkőzése lesz szombat délelőtt 11-től az UVSE péntek-szombati 24 órás non-stop 1 Nap Vízilabda! nevű utánpótlástorna csúcseseménye a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában ? tudtuk meg délelőtt a WCC -1. szinti Millenáris-udvarán.

Lovas Péter, az Újpesti Vízilabda Sport Egyesület elnöke elmondta, hogy idén már hetedik alkalommal rendezik meg a 24 órás non-stop vízilabdatornát. ? Ezzel a rendezvénnyel zárjuk le héthetes edzőtáborunkat, másrészt szeretnénk kifelé is népszerűsíteni utánpótlás-nevelő egyesületünket, a vízilabdát, s rajta keresztül a sportot ? fogalmazta meg a szervezők céljait az UVSE elnöke a Westend City Center szökőkútja előtt.

Németh Zsolt, az UVSE szakmai vezetője arról beszélt, hogy a pénteken 16 órától kezdődő esemény keretében az UVSE utánpótláscsapatainak közel 300 játékosa száll vízbe. A legfiatalabbak 6 évesek, a legidősebbek pedig a felnőtt kor küszöbén álló ifjúsági vízilabdázók lesznek, s a résztvevők 24 óra leforgása alatt összesen 24 mérkőzést játszanak. A csapatok óránként váltják majd egymást, egy-egy résztvevő átlagban 3-3 meccsen lesz a vízben.

A non-stop torna legérdekesebbnek ígérkező percei szombaton 11 órakor jönnek el, amikor elkezdődik az UVSE és Ferencváros felnőtt együtteseinek gálamérkőzése. Katona Norbi, a zöld-fehér pólósok technikai vezetője elmondta, hogy bár az U20-as világbajnokságon szereplő négy játékosuk és két külföldi légiósuk hiányozni fog, azért komolyan veszik a mérkőzést, amelyen bemutatkozik új igazolásuk, a Szolnokról érkezett, felnőtt Európa-bajnoki ezüstérmes Tóth Márton is. (Innen szép nyerni!) ? A hagyományosan jó hangulatú, idén ingyenes rendezvényt ezúttal is koncertekkel, tombolával (fődíj egy kerékpár) és egyéb érdekes programokkal igyekeznek még színesebbé tenni a szervezők ? tette hozzá Ferencz József, az esemény moderátora.

Szóljon hozzá!