ZETApress

hírportál

Hankó Dávid remekelt

Hankó Dávid a legjobb magyarÚj-zélandi és ír győzelem született ma Budapesten: a férfiaknál az új-zélandi Terenzo Bozzone, míg a nőknél az ír Eimear Mullan győzött a budapesti Ironman 70.3 versenyen, melyen a legjobb magyar a negyedik helyen záró Hankó Dávid volt. (Az esemény múlt pénteki beharangozója idekattintva olvasható.)

A triatlonosok féltávú Ironman-viadalán az indulók 113 kilométer hagytak maguk mögött: 1,9 kilométert úsztak, 90 kilométert bringáztak és 21,1 kilométert futottak. Bozzone 3 óra 46 perc 56 másodperc alatt teljesítette a 70,3 mérföldes össztávot, s nagy fölénnyel győzött. Mögötte az olasz Alberto Casadei több mint ötperces hátránnyal ért be a második helyen, míg harmadik a dél-afrikai Matt Trautman lett. A negyedikként célba érkező Hankó Dávid 3:55:23-as idővel ért célba, 1 perc 39 másodperccel lemaradva a harmadik Trautman mögött. A férfiaknál az első tízben még további két magyar végzett: Badar Gergő hetedik, Szabó Attila tizedik lett.

A nőknél az ír Eimear Mullan is egyértelmű sikert aratott, 4:15:46-os idejével közel négy perccel volt gyorsabb a második helyezett brit Vanessa Raw-nál és kilenccel a harmadik helyen befutó spanyol Judith Vaqueránál. A nők között nem volt magyar a legjobb tízben. Holnap a családi napra kerül sor, míg a csütörtökre tervezett 5próba Rióba a rossz idő miatt elmaradt. Ennek első kiemelt fesztiválja (úszás, kerékpározás, futás) így csak augusztus 29-én, jövő szombaton lesz a Velence Korzón.

Szóljon hozzá!