ZETApress

hírportál

Ősszel újabb sportágválasztás

Őszi sportágválasztásHamarosan itt van az ősz, itt van újra! És ha ősz, akkor Sportágválasztó! Egy hónap múlva nyitja meg kapuit a XVII. Budapesti Nagy Sportágválasztó, mely igazán értékes, hasznos programot jelenthet, hiszen a tanévkezdéssel a sportágválasztás kérdése is fókuszba kerül a gyerekeknél ? tudatta Koós-Lukács Tímea kommunikációs igazgató.

Azoknál a fiataloknál pedig, akik inaktívak és eddig nem merült fel bennünk, hogy sportoljanak, az esemény ?sportvágygerjesztőként? hathat, hiszen erről az eseményről garantáltan pozitív sportélményekkel térnek haza. ? Mit nyernék és mit veszítenék, ha nem sportolnék? Hát?naponta minimum négy órával több szabadidőm lenne. Hamarabb lefekhetnék, nem kellene este holtfáradtan tanulnom, többet lustálkodhatnék, nem kellene folyton rohanni, hogy minden beleférjen egy napba, minden egyes edzésen gatyáig izzadni? Mi lenne velem, ha nem sportolhatnék? Lehet, hogy többször lennék beteg. Soha nem állhattam volna fel a dobogó legfelső fokára, mosolyogva vára, hogy fotózzanak?nem lehettem volna Jó tanuló, jó sportoló, legfeljebb jó tanuló. Nem kaptam volna annyi dicséretet, kitüntetést. Nem lenne annyi jó barátom az egész országban, és külföldön? Talán nem is tudnám kezelni a sikereket, és elviselni a kudarcokat. A sport erre is megtanít. Tudom, hogy a szüleim akkor is szeretnének, ha nem lennék sikeres, de nagyon jó érzés, hogy ennyire büszkék rám. Szóval a sport olyan nekem, mint egy kanál méz a reggeli teámban. Anélkül is meginnám, de nagyon hiányozna! ? írta Heiszman Henrik, a nyékládházi Kossuth Lajos Általános Iskola 14 éves tanulója.

Ezt az életformát szeretné minél többekhez közel hozni a Budapesti Nagy Sportágválasztó szeptember 18-19-én, ahol közel 100 sportágat lehet díjmentesen kipróbálni. A szervezők abban bíznak, hogy az immár 17. alkalommal megrendezendő eseményen ismét több tízezer látogatónak tudnak segíteni abban, hogy rátaláljanak az igazira. Ezen a rendezvényen nem számít válogatósnak valaki, ha akár százfélébe is belekóstol, mielőtt választana! Sőt ez a lényeg, minél több sportágat megismerni a Magyarországon elérhető sportpalettáról, legyen az verseny vagy szabadidős, olimpiai, vagy nem olimpiai, egyénileg, vagy csapatban űzhető, hogy aztán mindenki megtalálhassa a hozzá leginkább illőt.

A Budapesti Nagy Sportágválasztó ősszel igazán értékes, hasznos programot jelenthet, hiszen a tanévkezdéssel a sportágválasztás kérdése is fókuszba kerül a gyerekeknél. Azoknál a fiataloknál pedig, akik inaktívak és eddig nem merült fel bennünk, hogy sportoljanak, az esemény sportvágygerjesztőként hathat, hiszen erről az eseményről garantáltan pozitív sportélményekkel térnek haza. A szeptember 18-19-i Budapesti Nagy Sportágválasztó pénteki első napja kifejezetten az előre bejelentkezett oktatási intézmények számára fenntartott nap, a szombati családi napon, pedig a szülőket bevonva lehet közösen meghozni a döntést, melyik sportág legyen az, amelyik a későbbiekben az élete részévé válik a gyermeknek. Helye a Merkapt Sportközpont Kőbányán, a Maglódi út 12/A-ban reggel 9-től délután 5-ig. A belépés ingyenes!

A Nagy Sportágválasztóhoz két országosan meghirdetett pályázat is kapcsolódik. Az egyik a MOL / Új Európa Alapítvánnyal közös, 10-18 éves fiataloknak szóló A családom a szponzorom című egyéni fotópályázat, melynek beadási határideje: szeptember 7-e hétfő. Az eredményhirdetésre és díjátadásra a XVII. Budapesti Nagy Sportágválasztón kerül sor. A másik pályázat pedig a Budapesti Nagy Sportágválasztó főtámogatója, az ALDI által meghirdetett Egészséges életmód, reklámozd és nyerj! plakáttervező verseny, általános iskolás osztályoknak, melynek nyereménye osztálykirándulás a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. Beadási határidő: szeptember 30-a szerda. A pályázatokról és a rendezvényről további információ idekattintva található.

A fővárosin túl, ősszel több vidéki városban is lesz Nagy Sportágválasztó. A szeptemberi vidéki Nagy Sportágválasztó rendezvények helyszínei és időpontjai: Paks ? szeptember 4-e, Szentendre és Szombathely ? szeptember 4-5-e, Makó, Dunaújváros, Hódmezővásárhely, Siófok és Veszprém ? szeptember 18-19-e, Szentes ? szeptember 25-26-a. A változtatás jogát a szervezők fenntartják!

Szóljon hozzá!