ZETApress

hírportál

Ötvenen a kvótákért

MKKSZ válogatott39 ép és 11 parakenu versenyző utazik ki a holnap kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra Milánóba, derült ki Csepelen a magyar válogatott mai bemutatkozó sajtótájékoztatóján a Kolonics György Vízi-sport Központban.

A verseny a résztvevő országok számát tekintve minden idők legnagyobb szabású regattája lehet, amelyen a riói kvóták 80 százalékát lehet megszerezni. A mai eseményen a Magyar Kajak-kenu Szövetség egy együttműködés létrejöttét is bejelentette a Mercedes-Benz Hungária Kft-vel. ? Idén nem elsősorban érmekért, hanem kvótákért megyünk a világbajnokságra, ami azt jelenti, hogy ezúttal többet jelenthet nekünk három hatodik helyezés, mint két megnyert arany ? kezdte mondandóját Dr. Baráth Etele, a sportág első embere, aki azért gyorsan hozzátette, hogy a gyorsasági válogatott az elmúlt évekhez hasonlóan, szeretné idén is elnyerni a legsikeresebb nemzetnek járó címet a versenyen.

? Hosszú-hosszú évek óta az olimpiai versenyszámok tekintetében a kajak-kenu Magyarország legsikeresebb olimpiai sportága, ezt a büszke titulust annak ellenére is megtartanánk, hogy talán egyetlen más sportágban sem koncentrálódik ennyire egyetlen versenyre a kvóták megszerzésének esélye ? mondta az MKKSZ elnöke. Beszélt arról is, hogy az ígéretek szerint a közmédia új televíziós csatornája, az M4 Sport és az M1 Aktuális csatorna csütörtöktől minden nap élőben jelentkezik majd Milánóból, így a magyar nézők a világbajnokság egyetlen fontos momentumáról sem maradhatnak le.

A sportág szakmai igazgatója, Csabai Edvin külön kitért a parakenu válogatott tagjaira, akik már szerdán reggel megkezdik a versenyzést Milánóban. ? Parakenusaink Weisz Róbert vezetőedző irányításával már Milánóban vannak és eddig jó benyomásokat szereztek a verseny helyszínén, az Idroscalo-tavon. Fontos megemlíteni, hogy a nagyon sikeres gyorsasági válogatotthoz hasonlóan ezúttal már a parások is riói kvótákért harcolnak, hiszen a jövő évi paralimpián rendeznek majd először kajak-kenu versenyt ? mondta Csabai Edvin, aki a Milánóba utazó felnőtt válogatott esélyeiről is beszélt. ? Nem fogalmaztunk meg konkrét elvárást, de idén is jó kiindulási alap lehet, ha azt mondom, amit Storcz Botond kollégám is jósolni szokott a világversenyek előtt, hogy 10 érem megszerzésére mindenképpen esélyünk lehet, ezen kívül szeretnénk az összes lehetséges kvótát elhozni Milánóból. Ehhez jellemzően az első 6-8. hely valamelyikén kell végeznie az egységeinknek minden olimpiai számban ? folytatta Csabai Edvin. Az újságíróknak működés közben is bemutatta a sportág legújabb innovációját. Az MKKSZ egy webes alkalmazást hozott létre a szurkolók és az újságírók számára.

A mobileszközökre optimalizált Kajakkenuvilág.hu weboldal segítségével a világbajnokság ? és mostantól minden jelentősebb nemzetközi verseny ? során az érdeklődők kényelmesen követhetik a rajtidőpontokat, az eredményeket, vagy akár kedvenc sportolójuk összes pályán eltöltött percét. A Kajakkenusport.hu portálon pedig továbbra is olvashatóak lesznek az eseményekről szóló hosszabb-rövidebb helyszíni tudósítások.

A sportszakmai kérdéseken túl a sajtótájékoztatón ünnepélyesen bejelentették, hogy egy valódi világmárka lett a közelmúltban az MKKSZ együttműködő partnere. A Mercedes-Benz Hungária a következő években autókkal segíti a sportágat céljai elérésben, többek közt néhány Kecskeméten gyártott Mercedes-Benz CLA és CLA Shooting Brake modellel. ? Nagy örömünkre szolgál, hogy mostantól partnereink között üdvözölhetjük a Magyar Kajak-kenu Szövetséget ? mondta Sztipichné Kozári Edina, a Mercedes-Benz Hungária Kft. marketing és PR vezetője, aki úgy fogalmazott, hogy a kajak-kenu válogatott tagjaiban és a Mercedes-Benz munkatársaiban az a közös, hogy mindannyian a világszínvonal elérése törekednek és hozzátette, hogy hosszú távon szeretnék támogatni a sportágat céljai és úti-céljai elérésében.

Szóljon hozzá!