ZETApress

hírportál

Kati néni csónakázott

Kati néni NorbivalÚj motorcsónakot kapott Fábiánné Rozsnyói Katalin. Az EMMI Sportállamtitkársága ? a MOB és az MKKSZ sportszakmai együttműködésével ? új, hazai gyártású motorcsónakkal lepte meg Fábiánné Rozsnyói Katalin mesteredzőt ma reggel a szolnoki edzőtáborban ? tudatta Balogh Péter Dávid sajtófőnök.

A péntek mozgalmas nap volt a felújított edzőközpontban, hiszen a jövő szerdán kezdődő milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokság részvevői, valamint Baráth Etele elnök és Storcz Botond felnőtt vezetőedző nyílt napon fogadták a média képviselőit. ? Úgy fogom most a kezemben ezt a kulcsot, mint versenyzőim a dobogón az érmüket ? mondta mosolyogva az újságíróknak Fábiánné Rozsnyói Katalin, aki pár perccel korábban egy korszerű, hófehér motorcsónak indítókulcsát vehette át Kiss Norbert helyettes államtitkártól, aki egy régi, közös motorcsónakázás pillanatait idézte fel a hajóavatón.

? Örülök, hogy megélhetem ezt a pillanatot, amelynek alapját egy korábbi edzéslátogatásom adta. Egyszer beültem Kati néni mellé a régi csónakba, és bizony az edzés alatt vagy ötször-hatszor műszaki problémák adódtak. Emberileg is nagyra tartom, és szakmai munkásságát is nagyon tisztelem Kati néninek, és bízom benne, hogy a három szervezet közreműködésével megvásárolt motorcsónakkal nagyban hozzá tudunk járulni majd az eredményes riói felkészüléshez! ? mondta Kiss Norbert.

Fábiánné Rozsnyói Katalin természetesen rögtön ki is próbálta a motorcsónakot, azzal kísérte végig a világbajnokságra készülő férfi négyes, azaz Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel délelőtti edzését, amelyet Kiss Norbert is megtekintett. ? A régi hajóval volt olyan edzés, amelyen nem értem utol a srácokat, és ez nyilván gátolta a munka eredményességét. Jó érzés tudni, hogy ilyen gondom már nem lesz a jövőben, és úgy látom, nagyon gyorsan összeszokunk majd ezzel az új hajóval ? nyilatkozta az edzőnő, aki szerint jól halad a négyes a világbajnoki felkészülésével, ám Milánóban nem a helyezések és az érmek száma, hanem a tervezett kvóták megszerzése lesz az elsődleges szempont.

Szóljon hozzá!