ZETApress

hírportál

Erős-emberek Mezőtúron

Nemzetközi Erős-ember Nagydíj Mezőtúron. Augusztus 19-én szerdán a gyönyörű Berettyó parti település első ízben ad otthont rangos nemzetközi erős-ember versenynek. Az első Mezőtúr Strongman Grand Prix-n neves külföldi versenyzők mellett a hazai erős-ember élmezőny színe java rajthoz áll ? tudatta Nagy Ákos.

A magyarok mellett a szerb és szlovák versenyzőket felvonultató eseményen, az indulók között lesz Kelet-Magyarország legerősebb embere Sárai István, valamint a nyugati országrész egyik legjobbja, a mezőszilasi Sebestyén János is. Rajthoz áll az elmúlt évek legsikeresebb hazai versenyzője, a korábbi kétszeres súlyemelő junior világbajnok, háromszoros The Worlds Strongest Man résztvevő, az egyetlen magyar Giants Live győztes, a tatabányai Nagy Ákos is.

A rangos viadal díszvendége és versenybírója minden idők legeredményesebb magyar erősember versenyzője, a Strongman Champions League 2012-es világbajnoka, a közelmúltban súlyos sérülés miatt visszavonulását bejelentő vajdasági Katona Ervin lesz. A látványosnak ígérkező program jövő héten szerdán 14:30-kor kezdődik a kamionhúzással a mezőtúri Városháza előtti útszakaszon, amit további négy versenyszám követ majd a Berettyó híd lábánál található hajókikötőben. Az izomkolosszusok többek között autófelhúzásban, viking-nyomásban és söröshordó dobásban is összemérik majd az erejüket. További információk Facebook-oldalukon találhatók.

Szóljon hozzá!