ZETApress

hírportál

Bringás harc a pincejáratokban

Augusztus 8-án szombaton 6. alkalommal feszültek egymásnak hazánk hegyi-bringásai, hogy dacolva a rendkívüli körülményekkel eldöntsék, hogy ki az úr a föld alatt. 2010 óta minden évben megrendezésre kerül hazán legkülönlegesebb kerékpáros versenye, a MOFÉM Underworld Kupa, amely a több száz éves kőbányai tárnarendszer mélyére vezeti le a bringásokat.

A Merkapt Sportközpontban megtartott futamok a megszokott módon, öt külön etapban zajlottak: a próbafutamon a versenyzéssel ismerkedők indulhattak, őket a női és junior korú indulók követték, majd a férfiversenyzők álltak rajthoz, életkor szerinti felosztásban, három 70 perces futamban. Az U19-esek között a Cube-Csömör fiataljai taroltak, a fiúk között Fördős Gergő, a lányok között Fördős Kata nyert meggyőző fölénnyel. Sőt, az utóbbi olyan jól teljesített, hogy az abszolút női dobogóra is felállhatott másodikként, őt csak Dr. Cseh Veronika (Alpinbike), az összetett női győztes tudta megelőzni, míg a harmadik leggyorsabb nő Füzy Anna (Trek SE) lett. A felnőtt férfiak között Gérnyi Balázs (Újbuda Superior MTB SE), a Master1-esek között Blazsó Márton (VKE-Nelson), míg a Master2-es futamban Medgyes Gábor (KTM Test Team) diadalmaskodott.

? Nagyon örülünk, hogy a szombati munkanap ellenére 200 fölött volt az indulók száma, reméljük, hogy mindannyian kellemes élményeket gyűjtöttek. Sokat gondolkozunk évről-évre azon, hogy mivel színesítsük a versenyünket. Mivel mind a sportközpont, mind a föld alatti járatrendszer adottságai állandók, így a pálya nyomvonalának kialakításában nagy változásokat nem tudunk eszközölni, viszont a rendezvény körítése és szolgáltatásai terén sikerült újat mutatni. Elég csak a pálya mellett, a versenyzők számára felállított, 5×15 méteres vízforgatós mobiluszodát említeni, hiszen ez önmagában is kuriózum, de emellett egy szurkolói zóna is kialakításra került ? adott rövid összefoglalót Fülöp Miklós, a MOFÉM Underworld Kupa fő-szervezője. Szükség is volt a verseny utáni nyugtató fürdőre, hiszen a földfelszín 38 fokos hősége és a pince 15 fokos hűs levegője, illetve a verseny feszített tempója éppen eléggé megviselte a résztvevők szervezetét. A MOFÉM Underworld Kupa esetében nem szokatlan az élénk médiaérdeklődés, nem volt ez másként most sem, több televíziós társaság forgatott a helyszínen, sőt egy hírügynökségi tudósításnak hála a világsajtóba is bekerült a budapesti mountain bike rendezvény híre.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Y1yxPScjLuo[/youtube]

Szóljon hozzá!