ZETApress

hírportál

Megint nem sikerült

Dr. Kárpáti GyörgyA magyar női vízilabda-válogatott a 9. helyen végzett a kazanyi vizes világbajnokságon: Merész András szövetségi kapitány együttese a szerdai helyosztón rendkívül könnyedén, 22:7-re győzte le a brazil csapatot.

Mivel a július 22-ei utolsó sajtótájékoztatón Benedek Tiborral együtt elmondta, hogy mindkét csapatunk éremért utazik, de ez nem sikerült, Merész kapitány felajánlotta lemondásét Kemény Dénesnek, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökének. Személyes szakmai jövőjével kapcsolatban annyit mondott: Órák, napok kérdése és kiderül…

Míg a lányok győzelemmel, a fiúk vereséggel zárták a tornát. Vb-címet védő férfi vízilabda válogatottunk tegnap este 10:9-re kapott ki Montenegrótól, s ezzel 6. lett a világbajnokságon, Benedek Tibor szövetségi kapitány mégsem keseredett el, hiszen a bergamói világkupán is 6. lett csapata. Kisiklásuk a kedd esti negyeddöntőben kezdődött, amikor nem várt és további sok gondot okozó 8:7-es vereséget szenvedtek az olaszoktól. ? Hogyan értékeli a látottakat? ? kérdezte akkor Jocha Károly főszerkesztő dr. Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnoktól. A 80. születésnapját közelmúltban ünneplő egykori kiválóság válasza és a beszélgetés folytatása idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!