ZETApress

hírportál

Felavatták Márkus Gábor bronzszobrát

Márkus-szobor ÚjvárosbanA 17. TVK Triatlon Nagyhét pénteki folytatásában, a Jabil Napján egy bensőséges hangulatú ünnepség volt az első hivatalos program ? tudatta Szűcs István sajtóreferens. Kelemen Tamás fotóján balról jobbra Bráz György, Márkus Balázs és Márkus Gergely látható a szoborral a leleplezés után.

Déli 13 órakor a Dísztó melletti parkban ünnepélyes keretek között avatták fel a tiszaújvárosi triatlonsport meghonosítójának, a világkupa és a Nagyhét megvalósítójának, dr. Márkus Gábornak egész alakos bronzszobrát. A város díszpolgári címével is kitüntetett, 2013-ban elhunyt kiváló sportvezetőnek, közösségépítőnek a település önkormányzata állíttatott örök emléket. Az alkotás Józsa Lajos szobrászművész munkáját dicséri.

A szoboravatón elsőként dr. Mészáros János, a MOB alelnöke méltatta dr. Márkus Gábor kivételes életpályáját, majd Renato Bertrandi, az Európai Triatlon Szövetség olasz elnöke idézte fel a kiváló sportvezetővel közös emlékeit. A család részéről Márkus Balázs mondott megható beszédet édesapjukról, ezt követően pedig a szobor megvalósítását kezdeményező Bráz György tiszaújvárosi polgármester osztotta meg ünnepi gondolatait az egybegyűltekkel. A beszédek befejeztével Bráz György, Márkus Balázs és bátyja, Gergely közösen leplezte le az emlékművet.

Az eseményt ? mint korábban jeleztük ? megtisztelte jelenlétével Csovelyák Zita, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) csapatvezetője, Sebestyén Júlia műkorcsolyázó Európa-bajnok, Aczél Krisztián, a Jabil Circuit Magyarország Kft. ügyvezetője, Huff Zsolt, a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója, Pálffy Gábor a cég kommunikációs vezetője, valamint Tiszaújváros képviselő-testületének valamennyi tagja. A Magyar Triatlon Szövetséget Lehmann Tibor szakmai alelnök, a Nagyhét főrendezője és Lipták Tamás utánpótlás-szakágvezető képviselte.

Szóljon hozzá!