ZETApress

hírportál

Újvárosi sakkcsata

Snell sakkcsataEgyre nagyobb a pezsgés Tiszaújvárosban. Az időjárás némileg átrendezte a 17. TVK Triatlon Nagyhét szerdai napját, de ez cseppet sem törte meg a házigazdák és a résztvevők kedvét ? tudatta Szűcs István sajtóreferens.

A hétvégi nemzetközi események apropóján egyre nagyobb a pezsgés a városban, egyre többen ? sportolók és sportvezetők ? csekkolnak be szálláshelyeikre. Renato Bertrandi, az Európai Triatlon Szövetség olasz elnöke például ma érkezik. A Magyar Vöröskereszt tiszaújvárosi területi szervezete az önkormányzat melletti parkolóban 10 órától egészen este 7 óráig várta véradásra az önkénteseket, akik mintegy százan keresték fel az önkormányzat mellett letelepített speciális buszt. S amíg kedden kerékpárnyeregbe, addig szerdán sakkasztalhoz ülhettek a sportolni vágyók.

Nem indult jól a 17. TVK Triatlon Nagyhét tegnapi Partnerek Napjának kora délutánja, hiszen ekkor egy hirtelen érkezett, helyenként orkánerejű széllel, jégesővel kísért vihar söpört végig Tiszaújvároson. A 15 órára meghirdetett sakk snell-verseny a fentiek miatt csaknem egy órát csúszott, de a sportág szerelmesei közül 24-en türelmesen vártak, hogy ezt követően 5 perces partikban mérjék össze logikai, stratégiai képességüket. A Városháza bejáratánál felállított asztalokon megvívott, öt fordulós páros-csaták végén, 100 százalékos teljesítményt nyújtva a tiszaújvárosi Zelei Imre bizonyult a legjobbnak. A sakkozók is átvehették a részvételért járó tombolaszelvényeket, melyeket majd vasárnap, a Főtérre kihelyezett gyűjtőládákba lehet bedobniuk a szerencsevadászoknak.

16:30-kor kezdődött volna az első alkalommal kiírt, 50 méteres tó-átúszás, de sajnos a rendkívüli időjárás oly mértékben átrendezte a Dísztó környékét, hogy a szervezők úgy döntöttek, ezúttal eltekintenek ettől a számtól. ? Az óriási vihar elvonulását követően voltak jó néhányan, akik lejöttek a tópartra, tőlük is elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségért ? fogalmazott Lehmann Tibor főrendező. ? A program sűrűsége miatt idén már nem, de jövőre biztosan megtartjuk a tó-átúszást. A KreAktív-színpadot és a nagyszínpadot az önkormányzat és a Katasztrófavédelem illetékeseinek gyors és hatékony közreműködésének köszönhetően késő délutánra, kora estére helyre tudtuk hozni, így ezen a napon is mindenki kellemesen szórakozhatott a Főtéren, a Tánc-esten és a koncerteken ? mondta Tibor.

Jön az ETU elnöke is

A hétvégi nemzetközi versenyekkel kapcsolatos hír, hogy keddtől Tiszaújvárosban tartózkodik és részt vesz az előkészületekben a belga Dirk Bogaert, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) Technikai Delegátusa. Tegnap érkezett meg Csovelyák Zita, az ITU csapatvezetője, míg az olasz Renato Bertrandi, az Európai Triatlon Szövetség (ETU) elnöke ma foglalja el szálláshelyét a Tisza-partján.

Tiszaújváros Napján

A Nagyhét hatodik felvonásán, a mai Tiszaújváros Napján 10 órától ismét lehetőség lesz az önkéntes véradásra. A Tisza Média Kft. gondozásában 10 órakor kezdődik a Süsü a sárkány Nap. A rajzpályázati díjátadóval, mesejátékkal egyéb színes programmal felvértezett esemény díszvendége Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Süsü magyar hangja. 16:30-kor Galagonya bohóc előadása várja az érdeklődőket, majd 18 órakor jöhet az újabb közös sportolás. A duatlon-váltók tagjait, akikre 1 km futás, 4 km kerékpározás és újabb 1 km futás vár, a jól megszokott helyszínen, a Hotel Phőnix előtt várják a szervezők. A folytatásban előbb a Boma Family zenél, majd a 19:30-tól a Főtéren köszöntik a nemzetközi versenyek résztvevőit. Az esti hangulatról 20 órától Horányi Juli, majd fél órával később Heincz Gábor Biga és az Abrakazabra gondoskodik.

Szóljon hozzá!