ZETApress

hírportál

Gyurka szlovénekre és franciákra tippel

Gyurka János vezetőedzőUtánpótláskorú kézilabda válogatottjaink közül emberemlékezet óta a Gyurka János vezette U?19-es csapat érte el a legjobb eredményt, az Európa-bajnoki 2. helyet. Ők ma az oroszországi Jekatyerinburgba, a korosztályos vb-re utaznak. ? Milyen előjelekkel indulnak útnak? ? kérdezte Jocha Károly főszerkesztő a 297-szeres válogatott egykori balkezes bombázót.

GY.J: Sajnos, néhány emberünket kényszerből cserélnünk kellett. Jobbszélen például mindkét jelöltünktől kényszerűségből kellett megválnunk: Urbán Egon és Varjú Martin egyaránt sérülés miatt marad itthon. Helyükre Sinkovics Benjamin és Wéber Bence került. A beálló poszton Nemes Richárd ugyancsak egészségügyi okokból nem állhat rendelkezésre, őt Szeipl Erik igyekszik majd helyettesíteni. Úgy volt, hogy az ujjtörést szenvedett Füzi Dániel sem utazhat, de ő végül utolérte önmagát és így ott lehet a világbajnokságon.

? A felkészüléssel, az elvégzett munkával mennyire elégedett?

GY.J: Sajnos, az Európa-bajnokság óta keveset tudtunk együtt lenni, ezért a játékunkban volt koncepciókat is részben elveszítettük. A legutolsó időszakban nagy hajrával igyekeztünk menteni a menthetőt. Előbb Katarban, majd a németországi Lübeckben játszhattunk nagyon hasznos, gyakorló meccseket. A katari két erőpróbát követően Lübeckben Dánia, Lengyelország és Németország legjobbjaival is megmérkőzhettünk. A legutóbbi lehetőségeket a franciák meghívására az Alpokban, Pignesben igyekeztünk kihasználni. A francia válogatottól előbb nyolc, majd három góllal szenvedtünk vereséget.

? Ennyire jók a franciák, vagy mi voltunk gyengébbek a várhatónál? ? szólt az indulás előtti újabb kérdés, melyre a válasz és a beszélgetés folytatása idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!