ZETApress

hírportál

Újabb újvárosi csúcs

Bringások nyeregbenFélezerrel többen ültek a nyeregben. Eddig a részvételi csúcsok megdöntése jellemzi a 17. TVK Triatlon Nagyhét szabadidősport eseményeit. A hétfői futó-rekord után a keddi napon csaknem félezerrel többen pattantak kerékpárra, mint egy évvel ezelőtt ? tudatta Szűcs István sajtóreferens.

A 2476 tagú mezőny elrajtolása mintegy 8 percet vett igénybe Tiszaújváros belvárosában. Az MB Barter Napján, a jól megszokott helyszínen, a Hotel Civis Phőnix előtt sorakoztak hosszú tömött sorokban a kerékpárosok. Ami a résztvevők életkorát illeti, az egészen pici óvodásoktól (nekik 250 méter volt a penzum) a 80 év feletti nyugdíjasokig minden korosztály óriási számban képviseltette magát. Az 5 km-es világkupa-kör teljesítésére ezúttal is vállalkoztak a település önkormányzatának, cégeinek, intézményeinek vezetői és munkatársai, akik jó példát mutattak ezzel az esetleg még hezitálóknak, netán lustálkodóknak, bizonyítván: mozogni kell, mozogni jó, az együttmozgás öröme pedig megszépíti a lelket is. Ennyi mosolygós arcot ugyanis ritkán látni egy helyszínen.

Újdonságként jöhet a tó-átúszás

A Nagyhét mai Partnerek Napján is változatos programot kínálnak a Lehmann Tibor főrendező vezette házigazdák. A Magyar Vöröskereszt tiszaújvárosi területi szervezete az önkormányzat melletti parkolóban 10 órától késő délutánig véradásra várja a rászoruló embertársainkon segíteni szándékozókat. 15 órától, a Városháza bejárata előtti teraszra sakk snell-versenyre várják a műfaj kedvelőit. 16:30-kor kezdődik az első alkalommal kiírt 50 méteres tó-átúszás, melyre a helyszínen 15:30-tól díjmentesen lehet nevezni. A nap hátralevő részében előbb 17:30-tól a KreAktív Acoustic zenél, őket követi a Fórum-divatbemutató, a Tánc-est, majd 21 órától Soltész Rezső kiabálhatja bele a tiszaújvárosi estébe, hogy Szóljon hangosan az ének! A napot a Bourbon Street együttes fellépése zárja.

Szóljon hozzá!