ZETApress

hírportál

Nagyheti futó-rekord

Újvárosi futónőkFutó-rekordot döntöttek Tiszaújvárosban. Nem kevesebb, mint 1215 sportember állt oda tegnap este a tiszaújvárosi 17. TVK Triatlon Nagyhét Inno-Comp Napján a szabadidősport futóverseny rajtjához. Ez a létszám bizony részvételi rekordot jelentett a házigazdák számára ? tudatta Szűcs István sajtóreferens.

A délelőtti borongós, esős időjárás szerencsére nem tartott ki a kora esti órákig, így a Purple Sunset koncert után, a Hotel Civis Phőnix előtti rajthelyhez gyülekezőket már ideális körülmények fogadták. Péter Attila, a triatlon magyar hangja örömmel és tisztelettel üdvözölte a gyülekezők között a tiszaújvárosi önkormányzat képviselőinek népes csoportját, élükön dr. Fülöp György alpolgármesterrel.

Az Inno-Comp Kft. a nap névadó-támogató cégeként a hagyományaihoz híven ezúttal is nagy létszámmal képviseltette magát az eseményen. Jó szokását folytatva, ott volt a mezőnyben Torma Péter, a cég ügyvezetője is. S, hogy mennyire népszerű az újvárosi nagy menetelés: a hét névadója, a MOL-csoporthoz tartozó TVK Pálffy Gábor kommunikációs vezetőt, míg a másik kiemelt támogató, a Jabil?Circuit Magyarország Kft. Aczél Krisztián ügyvezetőt is résztvevők közé delegálta. A rendező TVK-Mali Triatlon Klub sportolói mellett ott volt családjával az aktív pályafutását már jó néhány éve befejező, korábbi ifjúsági Európa-bajnok Gályász Dániel is. A 2 km-es távot végül is 1215-en teljesítették, megdöntve ezzel a 2014-es 1153 fős részvételi rekordot. A teljesítéséért járó, jól megérdemelt tombolaszelvények begyűjtése után az érdeklődők újra a Főtérre vették az irányt, ahol ? mint tegnap már jeleztük ? előbb az 5 Amper, majd 20 órától a Honeybeast fellépése jelentette a kikapcsolódási lehetőséget.

Bringára fel!

A mai MB Barter Napon 17 órakor, a KreAktív-színpadon a Sajó Jazz Band kezd. Egy órával később, a Hotel Civis Phőnix elől a kerékpárosok kezdhetik meg az 5 km-es világkupa-kör teljesítését. A rendező TVK-Mali Triatlon Klub, az utóbbi évek hagyományainak megfelelően az ovisoknak külön-futamot kínál, a kicsinyeknek 250 métert kell teljesíteniük. Némi szusszanás után érdemes lesz átlátogatni a Főtérre, ahol a nagyszínpadon, 19:15 órától Danics Dóra koncertezik. Ugyanitt lép fel 20 órakor az egyre népszerűbb Wellhello együttes. A Jambalaya a Kreaktív deszkáin zárja be a napi programot.

Szóljon hozzá!