ZETApress

hírportál

Rögbisiker Gödöllőn

Egyetemi rögbi GödöllőnVéget ért az EUSA Rögbi7 EEB 2015 Gödöllőn. A férfi tornát a címvédő grúz Teaching National University SEU nyerte, míg a nőknél sem született meglepetés, a tavalyi bajnok francia University of Paris 13 ismét nagy fölénnyel nyert ? tudatta Tiszolczkiné Petres Mónika, a MEFS kommunikációs vezetője.

A hazai Szent István Egyetem női csapata bravúros teljesítménnyel a 4. helyen, míg férfi csapata 11. helyen végzett. A gödöllői Városi Sportcentrumban rekordszámú résztvevővel rendezett EUSA Rögbi7 Európai Egyetemek Bajnokságán (EEB-n) több mint 300 résztvevő versenyzett Európa 12 országának 14 egyeteméről. A díjátadó ceremóniát a döntők után, július 25-én, szombaton rendezték a helyszínen. A díjakat olyan neves vendégek adták át, mint Alberto Gualtieri, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) tiszteltbeli elnöke, dr. Szendrő Péter, a Szent István Egyetem egykori rektora, továbbá Patrick Roben és Domenico Sironi, az Európai Rögbi Szövetség (Rugby Europe) képviselőjeként, Pavel Velkov és Jack Jacobs, az EUSA technikai delegáltjaként, valamint Böhm Balázs főtitkár és Gyolcsos Mária, a Magyar Rögbi Szövetségtől.

A női torna végeredménye:
1. University Paris 13 France (Cup winners),
2. University of Porto Portugal,
3. University of Gloucestershire England,
4. Szent István University Hungary (Plate winners),
5. University of Coimbra Portugal (Wooden Spoon winners).

A férfi torna végeredménye:
01. Teaching National University SEU Georgia (Cup winners),
02. Centro Universitario di Milano,
03. National Univeristy of Physical Education and Sports Moldavia,
04. Uttrecht University Netherland,
05. Siberian Federal University Russia (Plate winners),
06. Catholic University of Porto Portugal,
07. University of Porto Portugal,
08. University of Aachen Germany,
09. University of Valencia Spain (Bowl winners),
10. University of Lausanne Switzerland,
11. Szent István University Hungary (Wooden Spoon winners).

A Fair Play-díjat a portugál University of Coimbra hölgyei, illetve a német RWHT Aachen University urai vihették haza. A legjobb játékos a női mezőnyben a francia University Paris 13 12-es mezszámú játékosa lett, míg a férfiaknál ezt a címet a grúz Teaching National University SEU Georgia 6-os mezszámú játékosa érdemelte ki. A záróünnepségen Juhász I. Márton fő-szervező és Nemcsok Ádám szervezőbizottsági tag átadta az EUSA zászlóját a következő rendezőknek, a Centro Universitario di Milano képviselőinek. Milánó városa 2017-ben ad majd otthont az eseménynek.

Szóljon hozzá!