ZETApress

hírportál

Nem sikerült visszavágni

A borászok nemhiába készítették futballcipőiket: idén Szekszárd adott otthont a Borász Ütközetnek. A Balatonboglári, Etyek-Budai, Hajós-Bajai, Mátrai, Szekszárdi és Tolnai Borvidékek borászai kivételesen nem azért gyűltek össze tegnap Szekszárdon, hogy a boraikat, hanem hogy a futballtudásukat mérjék össze.

A tegnap Szekszárdon megrendezett Borász Ütközeten a Balatonboglári borvidék bizonyult a legjobbnak, ezzel megőrizték a tavaly is megszerzett első helyezésüket. A nyitómeccset, amely 2:2-es döntetlennel zárult, Etyek és Szekszárd vívta. A torna gólkirálya a dél-balatoni Takács György lett, aki a négy meccsen tizenkét találatot ért el, a legjobb kapus címmel pedig az etyeki Csalánosi Richárd büszkélkedhet. A legjobb védőital címért még folyik a verseny a szekszárdi cserszegi fűszeres és a kékfrankos rozék között ? tudatta Tóth Adrienn D WSET Wineglass Communication.

A több mint tízéves hagyományra visszatekintő Borász Ütközetre első alkalommal Pannonhalmán került sor. ? Gál Tibor ötlete nyomán egy egri-pannonhalmi baráti focimeccsből alakult ki ez a torna, amelyhez évről évre egyre több csapat csatlakozott. Amellett, hogy ez egy színvonalas sportesemény, számunkra arra is lehetőséget nyújt, hogy baráti kapcsolatainkat ápoljuk a többi borászkollégával ? mondta el Takler András, az esemény szervezője.

2014-ben Hajós adott otthont a viadalnak, akkor a Balatonboglári borvidék léphetett fel a dobogó legfelső fokára, miután a döntőben hetesekkel legyőzte Szekszárdot. Idén ezért a házigazdák igyekeztek felkészülni a visszavágásra. A tegnap délelőtti sorsolást követően két pályán a csoportmérkőzések indultak, a döntőre pedig már kora délután sor került. A délutáni pihenés után a díjkiosztás este, egy szekszárdi borok kóstolójával egybekötött vacsorán zajlott le. A torna szakmai védnöke a korábbi évek hagyományainak megfelelően Magyar Zoltán, a Magyar Borász-válogatott szövetségi kapitánya, a rendezvény fő támogatója az Ital Magyarország Kft. volt.

Szóljon hozzá!