ZETApress

hírportál

Emlékfutás Szentgotthárdon

Szentgotthárdi Csata EmlékfutásGőzerővel zajlik a Szentgotthárdi Történelmi Napok keretében megrendezésre kerülő Szentgotthárdi Csata Emlékfutás szervezése a Szentgotthárdi Sportbarátok Egyesülete által. A verseny fő támogatója a St. Gotthard Spa & Wellness, a Vossen Hungária, Szentgotthárd Város Önkormányzata és a Vas Megyei Önkormányzat.

A 2015. évi Szentgotthárdi Történelmi Napok keretében idén 13. alkalommal kerül megrendezésre a Szentgotthárdi Csata Emlékfutás. A nagyszabású eseményen évente 400-450 futó állt rajthoz a különböző korosztályokban, akik Magyarország minden tájáról, illetve az eddigi évek során összesen további kilenc országból érkezetek. Az idei rendezvény a korábbi évek jó hagyományait igyekszik továbbvinni: a gyerekfutamok mellett parafutam szervezésére is sor kerül, ahol mentálisan vagy fizikálisan sérült embertársainknak kívánunk sportolási lehetőséget biztosítani. A legnagyobb kihívást valószínűleg továbbra is a kb. 9,5 km-es táv teljesítése jelenti, de természetesen 1664 méteres hobbifutamra is sor kerül.

Rendezvényünk nagy tömegeket megmozgató sportesemény, ahol a részvevők minden korosztályt képviselnek. Külön futamot indítunk az óvodásoknak és az iskoláskorúaknak (kisiskolásoktól egészen a középiskolásokig) összesen 6 korosztályban. A hobbifutam távja 1664 m, amivel a szentgotthárdi csata évére utalunk. Fontosnak tarjuk, hogy eseményünk példa legyen a teljes társadalmi integrációra, ezért a mozgáskorlátozottaknak és más fogyatékkal élők számára ún. parafutamot is szervezünk. A 9,5 km-es főfutamban pedig összesen 6 korosztályban indulhatnak a versenyzők, és díjazzuk az abszolút sorrend legjobbjait is, külön a legjobb szentgotthárdiakat ? tudatta Mesics Olívia.

A kategóriák legjobbjainak a díjakat a St. Gotthard Spa & Wellness, valamint a Vossen Hungária ajánlotta fel. A parafutamon indulók külön ajándékban részesülnek. A Cafe Corso Étterem minden főfutamos, parafutamos és hobbifutamos indulót vendégül lát egy gulyáslevesre. A gyermekfutamokon indulók pedig fagyijegyet kapnak szentgotthárdi vállalkozók jóvoltából. További támogatóink révén pedig tombola-felajánlásokat is kisorsolunk. Céljaink között azt is fontosnak tarjuk, hogy ez a rendezvény népszerűsítse az egészséges életmódot, illetve a jövő generációjának egészségre nevelését is, hiszen a rendszeres futás életformát is jelent. Ezért különdíjban részesítjük azt az iskolai osztályt, ahonnan a legtöbben neveznek a futóversenyre.

Július 25-én szombatig lehet előnevezni honlapunkon az augusztus 1-jei különböző futamokra. Több mint 130 lelkes futó már élt is a lehetőséggel Szentgotthárdról, illetve Vas megyéből, valamint az ország számos pontjáról és külföldről is. Előnevezés esetén a nevezési díj mértéke kedvezőbb. Az első 100 főfutamra jelentkező emblémázott pólót kap ajándékba, ezért érdemes ? ebben is ? gyorsnak lenni. A főfutamon és hobbifutamon induló hölgyek flabélos-jegyet kapnak a Flabélos Tunning jóvoltából!

Szóljon hozzá!