ZETApress

hírportál

Ezüstös főpróba Kazany előtt

Szívós Marci újra válogatottAz olasz férfi vízilabda-válogatott nyerte a Vodafone Kupáért 5. alkalommal kiírt négycsapatos tornát a Margitszigeten, miután a tegnapi zárónapon 8:6-ra legyőzte a két hét múlva rajtoló oroszországi világbajnokságra készülő magyar együttest. A torna múlt keddi beharangozója idekattintva olvasható.

A tegnap esti mérkőzés igazi döntőnek bizonyult, mivel résztvevői csütörtökön és pénteken is legyőzték ellenfeleiket. Az olaszok 8:4-re győzték le a spanyolokat, 7:6-ra az ausztrálokat, míg Benedek Tibor csapata az ausztrálokat 10:8-ra, a spanyolokat csak 12:11-re verte, így ellenfelünk nagyobb gólkülönbséggel várhatta az összecsapást. A magyarok a vereséggel végül csak másodikok lettek.

A két korábbi vesztes délután küzdött meg a 3. helyért, s ez a spanyoloknak sikerült: 9:6-ra verték az ausztrálokat, akik így pont nélkül lettek sereghajtók. Pedig náluk drukkerekben sem volt hiány: női válogatottjuk végigbuzdította őket a Sajtóteraszról. Szerencsénkre nem csak a szurkolás, de a játék sem volt az erősségük, mert kora délután 11:10-re kaptak ki lányainktól. A zárónapon már délben érdemes volt kilátogatni a Margitszigetre, mert strandvízilabda bemutatót, régiók csatája gyermekmérkőzést és U20-U18 férfiválogatott mérkőzést is láthattunk a ?bronzmeccs? előtt.

1 hozzászólás

  1. Remélem, az előadás aranyos lesz! Akárcsak két éve…