ZETApress

hírportál

Anett bronzos visszatérése

Judo GPA 70 kg-s Mészáros Anett két év után judózott újra hazai közönség előtt, s legszebb napjait idézve bronzérmet nyert. +100 kg-ban Bor Barna sérülése miatt nem tudott kiállni a bronzmeccsre, így 5. lett, a 70 kg-s Gercsák Szabina és a 78 kg-s Joó Abigél a 7. helyen végzett az olimpiai kvalifikációs II. Budapesti Grand Prix-n.

Az Európa-bajnok és vb-második budaörsi Mészáros ? férjezett nevén Breitenbach ? Anett japán és kubai riválisán túllépve az elődöntőben vereséget szenvedett a spanyol Maria Bernabeutól. A 3. helyért a marokkói Assmaa Nianggal szállt szembe, és intésekkel bizonyult jobbnak az Afrika-bajnoknál, ezzel 2010 után állhatott ismét GP-dobogóra.

A vb- és Eb-ezüstérmes paksi Bor kuvaiti és német ellenfél legyőzésével jutott el az elődöntőig, ahol kikapott a japán Odzsitani Takesitől. A paksi dzsúdós megsérült az összecsapáson, ezért nem tudott kiállni a tunéziai Faicel Dzsaballah elleni bronzmérkőzésre, így ötödik lett. Barna zúzódásokat szenvedett a vállán és az MRI-vizsgálat után derül ki, hogy mennyit kell kihagynia. A magyarok két éremmel zárták az idei GP-t: Mészáros vasárnapi bronzérme előtt szombaton a 73 kilogrammos Ungvári Miklós nyakába aranyérmet akasztottak. A II. Budapesti GP-n 72 ország 512 versenyzője között 44 magyar judóka indult.

Szóljon hozzá!