ZETApress

hírportál

Budára tekertek bringásaink

Buda bevételeTegnap Gyöngyösről rajtolt el a Sisakot Viselek! Túra mezőnye. Az ötnapos bringázás zárásként 105,9 kilométer várt rájuk a Budai Várig. A csütörtöki kékestetői csúcstámadás ellenére is hatalmas tempóban kezdődött a penzum, az öt nap során messze a legmagasabb átlagsebességet produkálták a kerekesek.

Hort településen a helyi általános iskola növendékei csatlakoztak hozzánk, majd tovább haladva Budapest irányába, szerencsére egyre több és több kerékpáros állt be a sor végére, felduzzasztva ezzel a létszámot. Természetesen a fővároshoz közeledve a megnövekedett forgalom okán visszaesett a tempó ? tudatta Gombkötő Roland.

Közben a Budai Várban ismét fantasztikus produkcióval állt elő a HegeShow csapata, rengeteg érdeklődött maga köré vonva. 14 óra tájban megérkeztek a kerékpárosok, akik egységesen Tour de Hongrie-pólót viselve a túra utolsó nehézségeként még feltekertek a várba. Természetesen előkerült a túra meghatározó szereplője: a fehér kerékpáros sisak, amely egyrészt a biztonságos kerékpározásra hivatott felhívni a figyelmet, másrészt egyfajta szimbólumként utazta végig a távot a csoporttal. Utolsóként az OTP Bank képviseletében Szabó Dóra neve került fel a kerékpáros kiegészítőre.

A Sisakot Viselek! Túra résztvevői fantasztikus napokat töltöttek együtt, számos gyermeket és érdeklődött bevontak a biztonságos kerékpározás körébe, ráadásul nem feledkeztek meg arról, hogy az ország szinte egészét végigjárva a lehető legtöbb helyre elvigyék az augusztus 4-e kedd és 9-e vasárnap közötti, a Riói Nyári olimpiai kvalifikáció szempontjából nagyon fontos Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárverseny címerét. Találkozzunk augusztus 4-én délután a szombathelyi prológon és a másnap délutáni rajtnál!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Rióért a Tour de Hongrie-n | ZETApress

Szóljon hozzá!