ZETApress

hírportál

Hegymászás bringával

Sisakban kerekezőkA Kékest is megmászták a Sisakot Viselek! Túra résztvevői. A 4. (csütörtöki) nap reggelén a szerdaihoz hasonló rövid autós utazás várta a karavánt, hiszen a rajt ezúttal Karcagon volt. A nagykunsági városban délelőtt fél 9-től az immáron szokásossá váló látványos programokkal várták a nagyérdeműt.

Természetesen Dobos László helyi polgármester nagy örömmel fogadta a kerekeseket és írta alá a túra védjegyévé váló fehér sisakot. A bringásokat végül Szentesi Lajosné, a helyi OTP Bankfiók vezetője indította útnak. Egy rövid kitérőt követően Kunmadarason máris egy nagyobb iskolás csoport várta a túrázókat, majd a rekkenő hőség ellenére Poroszlón és Dormándon is csatlakoztak hozzánk gyerekek, akiknek képviseletében nagy örömünkre újabb települések kerültek fel arra a bizonyos sisakra ? tudatta Gombkötő Roland kommunikátor.

Délután a Keszthely-Balatonföldvár penzumhoz hasonlóan ezúttal is hatalmas viharfelhő ijesztgette a társaságot, ám a zuhé ezúttal is megkímélte a kerekeseket. Kerecsenden és Kápolnán egyaránt egy-egy kisebb csoport csatlakozott a bolyhoz, majd Gyöngyös felé közeledve a Gyötri Klub ifjú bringásai segítették a túrát. Végül 118,6 kilométer letekerését követően kora délután érkezett Gyöngyösre a menet, ahol ismételten csak a HegeShow káprázatos bemutatóján, valamint a gyermekek biztonságos kerékpározásán volt a legfőbb hangsúly. A helyszínen Kévés Tamás, a település alpolgármestere fogadta a karavánt. Gyöngyös fontos állomása lesz az augusztusi Tour de Hongrie-nak is, hiszen innen indul majd útnak a körverseny utolsó szakasza.

Ugyancsak fontos állomás lesz a Kékestető csúcsa, hiszen nagy valószínűséggel az itt véget érő Tour de Hongrie szakaszon dől majd el érdemben a viadal végkimenetele. S ha már szóba került hazánk legmagasabb csúcsa, a bátrabb túrázók a gyöngyösi megérkezést követően egy háziversenyben mérhették össze az erejüket, megtámadva hazánk legmagasabb csúcsát. A leggyorsabbnak 1 óra 7 perces idővel Nagy László a Kunság-szesz Zrt. vezetője bizonyult. Kiemelendő, hogy a túra két legidősebb tagja is meghódította az emelkedőt. A Sisakot Viselek! Túra mai utolsó napján Gyöngyös és Budapest között 105,9 kilométer várja a kerekeseket.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Budára tekertek bringásaink | ZETApress

Szóljon hozzá!