ZETApress

hírportál

Transzfer bringásoknak

Bringás ugratásViszonylag korán kelt tegnap a Sisakot Viselek! Túra 3. napján a karaván, amely kora reggel transzfer jelleggel utazott át a keddi keszthelyi célból a dunaföldvári rajtállomásra. A helyi polgármesteri hivatal elől elindulván Solt, Újsolt és Szabadszállás érintésével érkeztünk Izsákra, ahol a helyi általános iskola növendékei várták a bringásokat ? tudatta Gombkötő Roland.

A túra védjegye a fehér sisak is aláírásra került, de azt is megtudtuk, hogy a helyi tanulók egy pályázat jóvoltából számos kerékpárra tettek szert. A gyerekek kíséretében Izsákról kifelé tartva a Kecskeméti Első Sor kerékpárosai csatlakoztak a menethez, amely egy teljesen új érzést kölcsönzött a túrának. A jócskán megduzzadt létszámú sor remek hangulatban tette meg a nap utolsó kilométereit.

Kecskeméten, a Kossuth téren már várta a karavánt Lovas Zoltán a helyi önkormányzat sportreferense. Amint az ismeretes: az augusztusi Tour de Hongrie alkalmával befutó helyszíne lesz majd a Hírös város. Természetesen ezúttal sem maradhatott el a látványos triálbemutató, valamint a kerékpáros ügyességi pálya, a szerencsés gyerkőcök értékes ajándékokkal gazdagodhattak az OTP Bank felajánlásából.

A túra negyedik napján, ma délelőtt negyed 10-kor a karcagi Kossuth térről indul a Sisakot Viselek! Túra, ahonnan 118,6 kilométer letekerését követően előreláthatólag délután 15 óra környékén ér Gyöngyös főterére a karaván, ám ezen a napon természetesen nem maradhat ki a programból hazánk legmagasabb csúcsának, a Kékesnek a meghódítása sem. Ma 15 és 16 óra között a gyöngyösi Fő téren az előző napokhoz hasonló látványos programokkal várják a szervezők a nagyérdeműt. Az 507 kilométeres túrához a hat nap során bárhol lehet csatlakozni!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Hegymászás bringával | ZETApress

Szóljon hozzá!