ZETApress

hírportál

Földvárra értek a bringások

Sisakosok bringánTegnap délelőtt fél 11-kor Keszthely Fő teréről vágott neki a 82 kilométeres penzumnak a Sisakot Viselek! Túra mezőnye, amelynek ezúttal is voltak illusztris tagjai: Essősy Zsombor, a MAPI Fejlesztési Iroda Zrt. vezetője, Karádi Szabolcs, a hévízi TEKER Egyesület elnöke, Nagy László, a Kunság-szesz Zrt. vezérigazgatója és Somogyi Máté, a Hausbrandt Kávé magyarországi forgalmazójának személyében.

A hétfői célállomás Keszthely, illetőleg Balatonföldvár között 82 kilométer volt a penzum. A keszthelyi Festetics szobor elől Ruzsics Ferenc polgármester indította útjára a karavánt, amely viszonylag laza tempóban, legfőképpen a Balaton-környéki kerékpárutakat kihasználva gyűjtötte a kilométereket. Természetesen ezen a napon is előkerült a túra jelképe, a fehér sisak, miközben a Szigligeti vár 8 százalékos emelkedője tette próbára a kerékpárosokat. A vár közelében találkoztunk a helyi gyerekekkel, akik nagy lelkesedéssel csodálták meg a szebbnél szebb kerékpárokat. Sajnálatos módon Tihanyhoz közeledve Somogyi Máté klasszikus Peugeot kerékpárján ledefektelt a hátsó szingó, így ezt a napot sem úsztuk meg technikai probléma nélkül ? tudtuk meg Gombkötő Rolandtól.

A Tihany és Szántód közötti kompozás közben a minket két oldalról is közrefogó viharfelhők lenyűgöző színkombinációban rajzolták át az eget. Közben Balatonföldváron látványos programok fogadták a lelkes gyerekeket, akik rettenetesen élvezték a HegeShow triálbemutatóját, valamint a kerékpáros ügyességi pályát is. A település polgármestere, Holovits Huba egyébként is elkötelezett híve a kerékpársportnak, Balatonföldvár ezen a túrán célállomásként, míg az augusztus 4-e és 9-e között következő Tour de Hongrie alkalmával, mint rajtállomás funkcionál majd az ország egyik legszebb kikötője. Mindemellett évről évre rendszeres helyszínei a Tour de Balaton rendezvénynek is. A túra harmadik napján, ma délelőtt 11 órakor Dunaföldvárról indul a mezőny, ahonnan 86 és félkilométer letekerését követően előreláthatólag délután 15:30 óra környékén ér Kecskemét főterére a karaván. Az 507 kilométeres túrához a hat nap során bárhol lehet csatlakozni!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Transzfer bringásoknak | ZETApress

Szóljon hozzá!