ZETApress

hírportál

Elektromos gokartok

Bajnokokkal tesztelte elektromos gokartját a HELL. Alig másfél hét múlva nyílik a HELL cégcsoport legújabb, nagyszabású turisztikai beruházása, az Avalon Park családi- és szórakoztató centrum ? tudtuk meg Tóth Eszter Anna PR menedzsertől.

Az első ütemben elkészülő attrakciók között található a HELL KART & Event Center, mely Európa egyik legmodernebb elektromos gokart pályája. A 32 + 1 kétszemélyes RIMO elektromos gokartokból álló flotta már megérkezett Miskolctapolcára. Bús Edina és Bessenyey Zoltán, a HELL két kiváló versenyzője tesztelhette elsőként a járgányokat, sőt egy összehasonlító teszt keretében ? a benzines társakkal összevetve ? házi versenyt is tartottak tegnap Szikszón, a HELL gyáránál.

? A mai teszt apropóját elsősorban az adja, hogy hamarosan a nagyközönség előtt is megnyílik az egyedülálló erdei elektromos gokart pályánk, melynek legfőbb különlegessége, hogy ? szemben a benzines változattal ? teljesen környezetbarát, zéró füst és szennyezőanyag kibocsájtással. Mindeközben pedig, a sisakba épített hanggenerátornak köszönhetően teljes élményt nyújt a száguldás és a verseny szerelmeseinek. Ráadásul további előnye még, hogy a benzines változatokkal szemben jobb a gyorsulása, nagyobb teljesítményre és sebességre képes, szóval mindenképpen az elektromos változat az, ami a gokartozásban a jövőt jelentheti ? mondta el Tóth Eszter Anna, az Avalon Park szóvivője. Bessenyeyvel készített májusi interjúja idekattintva olvasható.

A HELL, lévén, hogy több kiváló autóversenyzőt is a csapatában tudhat, amolyan háziversenyt rendezve tartotta meg a frissen üzembe helyezett elektromos gokartjai első tesztjét ? erejüket, gyorsaságukat és teljesítményüket is ? összevetve a hagyományos változataival. Bessenyey Zoltán (Bzz), kétszeres Európa-bajnok rali versenyző udvariasan hölgy csapattársának, Bús Edinának, a B3 Racing autóversenyzőjének adta át a választás jogát, így Edina a HELL Kart gokartjának ülésében, Bzz pedig egy benzines gokartban vágott neki a küzdelemnek. A teszt végeredménye nem okozott túl nagy meglepetést, hiszen az előzetes várakozásoknak megfelelően a benzines változat jóval lassabbnak bizonyult, mind a kigyorsításánál, mind pedig a szlalom feladatnál. Június 14-én vasárnaptól az elektromos gokartok mindenki számára kipróbálhatóak Miskolctapolcán, az Avalon Parkban.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=o4kMcxA25Aw[/youtube]

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Miniszteri szalagátvágás | ZETApress

Szóljon hozzá!