ZETApress

hírportál

Sportos nyár fővárosunkban

Kívül az iskolánIskolakapun kívüli program címmel egész éven át tartó programsorozatot szervez a Fővárosi Önkormányzat ? tudtuk meg délután az Iharos Sándor Margitszigeti Atlétikai Centrum lelátóján Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes asszony sajtótájékoztatóján.

Ennek keretén belül már harmadik éve rendezik meg a Sportos Vakáció a Városban nevű nyári rendezvényüket, mely ? az egészséges életmód jegyében ? ingyenes mozgásos és sportprogramokat kínál Budapest különböző helyszínein a vakáció két és fél hónapjában a szünidőt a városban töltő általános és középiskolások számára.A rendezvények célja, hogy népszerűsítsék a rendszeres testedzést, a kiegyensúlyozott, aktív életmódot a tanulók körében, hogy társaságot, kellemes időtöltést biztosítson, élmény dús szünidőt szerezzen a gyermekeknek.

A foglalkozásokra előképzettségtől függetlenül nagy szeretettel várják az edzők, programadók az érdeklődőket. A Fővárosi Önkormányzat ingyenesen biztosítja a lehetőségeket, mellyel az a szándékuk, hogy a gyermekekkel megszerettessék a sportot, a játék és a mozgás örömét, és hozzásegítsék a városban vakációzó gyermekeket a szabadidő aktív és egészséges eltöltéséhez. A változatos programokkal és helyszínekkel arra törekszenek, hogy minden korosztálynak és érdeklődésnek kínáljanak érdekes eseményeket.

A tánc több stílusában, valamint judo, ökölvívás, labdarúgás, szektorlabda (gombfoci), kézilabda, röplabda, kosárlabda, sakk sportágakban és művészeti alkotások készítésében próbálhatják ki magukat a fiatalok. Ezekről ma Erdei Zsolt, Wida József, Lisztes Krisztián, Kiss László, Híres Gábor és Angyal András mesélt. Mérkőzéslátogatás, egyéni és csoportos sport-, művészeti és kézműves foglalkozások, sor- és kidobó versenyek várnak a vakációzó tanulókra. A program a szünidő kezdetén, jövő kedden indul és augusztos végéig, a nyári vakáció teljes ideje alatt tart. A részletes programajánló Facebook-oldalukon található.

Szóljon hozzá!