ZETApress

hírportál

Bokszgála a Sportnapon

Megtekintheti kedvenc sportolóit a Lurdy Házban! Egész napos Sportnapot tartanak a Lurdy Házban június 6-án szombaton, ahol ismét megrendezik a WBO Youth Világbajnoki bokszmérkőzést is ? tudatta Sárréti Anita sajtómenedzser.

A résztvevők 10 órától ingyenesen vehetnek részt a dinamikus eseményen. Aerobik órákon izzadhatnak az ország legjobb oktatói közreműködésével, továbbá kick box, thai box, karate és box bemutatókat láthatnak, valamint szkander és fekve nyomó versenyen mutathatják be teljesítményüket a legerősebb látogatók. 17 órától pedig ismét szemtanúi lehetnek a WBO világbajnoki-, magyar bajnoki és további profi mérkőzéseknek. A rendezvényt Csisztu Zsuzsa és Molnár Róbert vezényli, a WBO supervisora Kovács Koko István, az izgalmas estén Nemesapáti Norbert és a lengyel Michal Ludwiczak csap össze a youth világbajnoki címért.

Koko új boldogságot talált az életében. Az egykori világbajnok ökölvívó örömszerzés miatt sportol még mindig, és új ?szerelmet? talált az életében. A világ egyik legnehezebb sportját, a triatlonozást választotta, és kőkeményen küzdve készül egy komoly megmérettetésre. Fiai a jó példát látva szintén a mozgást választották szabadidős tevékenységként.

? Elsősorban az ökölvívás miatt leszek ott az eseményen, de nagyon örülök, hogy minél szélesebb körben el tudják juttatni a sportot az emberekhez. Nagy segítség ez, és remélem, ennek tükrében minél többen eljönnek ? mesélt az eseményről Kovács István, aki másfél éve triatlonozik. ? Ez egy hétköznapi kortalan tevékenység, 45 évesen is találok örömet benne. Úszom, futom, biciklizem napi szinten. Legkomolyabb feladatom Nagyatádon lesz, július 25-én, amire nagyon készülök. Egyelőre a felkészülés dominál bennem, az izgalom majd a versenyen tör elő bennem. Megtanultam nem versenyezni, annak idején a győzelem motivált, de most már a részvétel és a verseny hangulata érdekel. Sport nélkül nem tudom elképzelni az életem! A belső motivációm és a mozgás által okozott boldogság miatt sportolok, nem az állapotom miatt, hiszen soha nem volt gond az egészségemmel.

Arra buzdítom az embereket, és a Sportnap résztvevőit, hogy éljék át ezt a fantasztikus élményt, és találják meg a belső motivációt. Számomra a versenyzés után sem múlt el ez a vágy a mozgás iránt, és nem irigylem azokat a sportolókat, akik nem az örömszerzés céljából, hanem hivatalból űzik. Minden időbeosztás kérdése, én mindenkinek arra van energiája, amire szeretné. Számomra a sport elég erős prioritást élvez, a munkánál is fontosabb, ám természetesen nem a családom rovására! ? mesélte az egykori olimpiai ökölvívó, akinek fiai szintén dinamikus életmódot folytatnak. ? A gyermekeim egészséges motivációkkal rendelkeznek, egész életükben látták a jó példát, és maguktól választották ezt az életformát. Mindent sportolnak, fociznak, bokszolnak, kerékpároznak, és legalább olyan pozitív világszemlélettel élnek mint én.

Csisztu Zsuzsa együtt focizik a fiaival

Csisztu Zsuzsának ugyan hiányzik a versenyzés az életéből, de a gyakori edzéssel és a családja körében töltött mozgással igyekszik pótolni a sport örömét. Férjével és a fiaival együtt a kertben focizik, és igyekszik velük minél több időt tölteni. A gyermekeivel töltött mozgással pótolja a versenyzés hiányát. ? Adriánnak, a kisfiamnak megvan a természetes mozgásigénye. Krisztián, a nagyfiam is igazi energiabomba, nem kell arra rávenni, hogy sportoljon, őt inkább vissza kell egy kicsit fogni. Sokfélét sportol, úszik is, de legmagasabb szinten, heti háromszor a karatét végzi. Most fejezi be az első osztályt, elég nagy változás és energia-ráfordítás volt számára az iskola, de igyekszünk rávenni, hogy ússzon is. Tud háromféle módon már, Hajós Gyula oktatta, de szeretnénk, hogy még profibb legyen ebben. Nekem a torna volt az alapvető sportágam, az úszás kiegészítő részét képezte, és fontosnak tartom, hogy meglegyen a magabiztossága a vízben. Korainak tartom eldönteni, hogy versenyezzen-e valamelyik területen, rábízzuk ezt az elhatározást. Együtt is sokat mozgunk, dinamikus család vagyunk. Amennyire időnk engedi, sokat kirándulunk, a kertben közösen focizunk a férjemmel és a két gyerekkel. Fiú létükre természetesen imádják a labdát és a mozgást. Nyáron több lendületes programot szervezünk együtt ? mesélte a műsorvezetőnő, aki kiváló eseménynek tartja, hogy a Lurdy Sportnappal köti össze a bokszgálát, ahol többen is kipróbálhatják magukat.

? A Lurdy Bokszgála egy csúcsteljesítmény, nagyon erős profizmusról és minőségről beszélünk. Azt gondolom, hogy a versenyzők sikeres szereplése mást is ösztönözzön arra, hogy egy kicsit magával is foglalkozzon. Ha már valakit ki lehet mozdítani a székből, már jó dolog, de nem azért, hogy profi bokszoló legyen, hanem tegyen valamit a saját egészségmegőrzése érdekében. A Sportnappal egybekötve nagyon jó esemény arra, hogy tömegeket mozdíthatnak meg, ahol olyan is kipróbálhatja magát, aki nem sportoló. Az esemény ring szpíkere leszek Molnár Robival együtt, ez a bokszvilágában egy ismert kifejezés. A sport és azon belül a boksz nagyon testhez álló dolog. Még hozzá, nő létemre, azért, mert úgy hozta az élet, hogy annak idején én voltam tv2-Ring nevű bokszgála sorozat háziasszonya, és akkor elég alaposan beleástam magam ebbe, és meg is szerettem.

Különlegesnek tartom ezt az egész sportágat, abban a tekintetben is, hogy sokkal többről szól, mint a nyers erő, illetve brutalitás. Ez szellemi küzdelem, vívás is. Feja Tiborral másfél-két éve együtt dolgozom, és mondhatom, hogy egészen kiváló munkakapcsolat alakult ki kettőnk között ? mesélte az egykori olimpikon, aki a mai napig rendszeresen mozog, hogy megőrizze egészségét és alakját. ? Bele kell, hogy férjen az időmbe a sport. Hetente háromszor-négyszer mozgok, igyekszem megtartani ezt a rendszerességet, és jól is esik. A jóga egy alap dolog, Chili jógára járok Pártos Csillához, ezen kívül speed fitneszezek, illetve sokféle kondicionáló mozgást végzek saját hatáskörben, vagyis magamtól magamnak. A versenyzés hiányzik, nehezen szokik le erről az ember, aki ebben nőtt fel. Ezt abból is érzem, hogy amikor közvetítek, van bennem egy kis vágyakozás. Ám az évek során az ember rájön arra, hogy nincs meg a fizikuma, úgyhogy maradok a mikrofon mögött.

Szóljon hozzá!