ZETApress

hírportál

Sisit örökbe fogadták

EuroBasketball logóSisi is a magyar lányoknak szurkol majd a hazai rendezésű Európa-bajnokságon! A női kosárlabda válogatott délelőtt örökbe fogadta a Fővárosi Állat- és Növénykert márciusban született kis zsiráfját.

Válogatott kosaras lányaink ? útban az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzéseinek helyszínére ? szinte teljes létszámban tiszteletüket tették a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol ünnepélyes keretek között és a kamerák kereszttüzében örökbe fogadták Sisit, az ifjú zsiráflányt. Hanga Zoltán, az Állatkert szóvivője átnyújtotta a csajoknak az örökbefogadásról szóló oklevelet és elárulta, hogy a létesítmény összes dolgozója szorít majd nekik az Európa-bajnokságon.

A nemzeti csapat képviseletében Honti Kata megköszönte a lehetőséget, hogy a felkészülés hajrájában egy ilyen eseményen vehet részt válogatottunk, egy dedikált labdát nyújtott át Hanga Zoltánnak emlékül, majd csatlakozott a többiekhez, akik a zsiráfetetés ? nem is olyan egyszerű ? feladatával birkóztak: szúrós akácleveleket nyújtottak fel a kifutóban álló patásoknak. Sisit ez még nem érdekelte, mivel anyja tején él, örökbefogadó szülei viszont megígérték, hogy figyelemmel kísérik életét és részt vesznek majd az október 4-i állatkerti szülői értekezleten!

Az állatkerti eseményen részt vettek az Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar?Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola tanulói is, mivel a XVI. Budapesti Nagy Sportágválasztó kosaras rendezvényén a legnagyobb létszámmal kijött oktatási intézmény a XVII. kerületi iskola volt. Jutalmuk 100 darab Eb-belépő, amit a válogatott játékosaitól vehettek át, sőt a létesítmény jóvoltából az egész napot az Állatkertben tölthették a gyerekek. A magyar válogatott holnap-holnapután Törökországban lép pályára felkészülési mérkőzésen a házigazdák ellen, majd június 12-én, jövő pénteken Sopronban Svédország ellen kezdi meg menetelését a magyar?román rendezésű Európa-bajnokságon. A tervek szerint a SPORT TV minden magyar Eb-meccset képernyőre tűz majd.

Szóljon hozzá!