ZETApress

hírportál

Irány Baku!

Bakui küldöttségünkCsapatgyűlésen köszöntötte a Magyar Olimpiai Bizottság a június 12-e és 28-a között sorra kerülő Bakui I. Európa Játékokra utazó 200 magyar sportolót délelőtt a MOM Kulturális Központ színpadán. A jövő pénteken kezdődő Európa Játékokra 49 ország több mint hatezer sportolóját várják.

Szabó Bence, a MOB főtitkára kiemelte, olimpiai szintű rendezés és létesítmények várják Azerbajdzsánban a sportolókat, akik remélhetőleg olimpiai szintű eredményekkel térnek majd haza ? Elvárásokat nehéz lenne megfogalmazni, hiszen olimpiai és nem olimpiai sportágak együtt lesznek jelen Bakuban ? tette hozzá. Magyarországot 300 fős küldöttség képviseli. Vilajet Gulijev azeri nagykövet elmondta, 49 ország több mint hatezer sportolóját várják. ? Amióta 2012-ben megkaptuk a rendezési jogot, a first lady irányításával olimpiai falut, stadiont és vízi-központot építettünk. Számításaink szerint a kísérőkkel, edzőkkel együtt több mint tízezren érkezek majd hozzánk ? jelentette ki.

Simicskó István, az EMMI sportért felelős államtitkára közölte, a kormány százmillió forinttal támogatta a magyarok felkészülését a bakui erőpróbára. Az azeri fővárosban 26 vízilabdázó, 22 birkózó, 20 kajak-kenus, 17 cselgáncsozó, 17 vívó, 16 úszó, 14 ökölvívó, 12 sportlövő, 12 strandlabdarúgó, 8 szinkronúszó, 6 aerobikos, 6 asztaliteniszező, 6 tornász, 5 triatlonos, 5 kerékpáros, 2 műugró, 2 taekwondós, 2 tollaslabdázó, 1-1 ritmikus gimnasztikázó és karatézó képviseli a magyar színeket. A 200 fős sportolói küldöttség jelen lévő tagjai a táncbemutatókkal színesített csapatgyűlés közben közös fotóra álltak össze a színpadon, majd együtt táncoltak a művészekkel.

Veréb István világ- és Európa-bajnoki bronzérmes birkózó viszi a magyar zászlót a Bakui I. Európa Játékok nyitó ünnepségén. ? A birkózók az egyéni sportágakat tekintve huszonkét fővel a legnépesebb csapattal utaznak, és már az első napokban megkezdik a küzdelmeket, így a megnyitón is jelen lesznek, a versenyek során pedig szép eredményeket várunk tőlük ? indokolta a döntést Fábián László, a MOB sportigazgatója, a bakui magyar csapat vezetője. A szombathelyi birkózó a 2013-as budapesti vb-n, majd a tavalyi finnországi Eb-n állhatott fel a dobogó legalsó fokára, s Bakuban is szeretne jó helyen végezni. ? Hatalmas megtiszteltetés, hogy zászlóvivő lehetek ezen a jelentős sporteseményen! Ilyen alkalomra egy sportoló életében egynél többször nem igen kerülhet sor. Nagy ajándék annak, aki ebben részesül. Én ezt egy éremmel szeretném meghálálni Bakuban! ? mondta a Haladás 86 kilós szabadfogású birkózója.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Judó GP a BS-ben | ZETApress

Szóljon hozzá!