ZETApress

hírportál

Állami elismerés sporttámogatásért

Az Uniqa vezérigazgatójaMagas rangú állami elismerésben részesült Othmar Michl. A Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti-keresztje Polgári Tagozatát adományozták a vezérigazgatónak. A kitüntetett a hazai sportéletnek nyújtott elkötelezett támogatása elismeréseként vehette át az elismerést Varga Zoltán önkormányzati minisztertől.

Az UNIQA Biztosító sportágak széles palettáját támogatja mind amatőr, mind verseny szinten. Jelenleg több mint egy tucat különböző sportág egyéni versenyzőjét, csapatát és válogatott egyesületét segíti az UNIQA. A 2012-es olimpiára a Biztosító támogatásával készül a magyar vízilabda válogatott mellett a Pekingben ezüstérmet nyert kalapácsvető, Pars Krisztián és az ugyancsak kiemelkedő sportsikereket elért öttusázó Gyenesei Leila is. Othmar Michl sportvezetőként is aktív szerepet vállal, 2003-2007. között a Magyar Tenisz Szövetség alelnöke, később elnökségi tagja volt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének. Az aktív sportszponzoráció jelentősen hozzájárult az UNIQA magas márkanév ismertségéhez Magyarországon.

Othmar Michl szakmai érdemeiért nem először részesült magas rangú kitüntetésben. A vezérigazgató 2006-ban az egyik legmagasabb osztrák kitüntetést, az Osztrák Köztársaságért Nagy Érdemrendet vehette át az osztrák-magyar gazdasági kapcsolatok érdekében tett erőfeszítéseiért és a két ország gazdasági kapcsolatainak fellendítésért.

A miniszter a vezérigazgatóvalOthmar Michl vezetése alatt a Biztosító is számos rangos szakmai elismerést kapott. A társaságot 2009-ben egymás után harmadik alkalommal választották a legjobb magyarországi márkák, a Superbrandek közé, és másodszorra is kitüntették az üzleti márkákat elismerő Business Superbrands díjjal. Az UNIQA 2008-ban a Figyelő Top 200 szakmai zsűrijének döntése alapján az Év pénzintézete lett, amely díj azért is megtisztelő, mert először kapta biztosító.

Othmar Michl több évtizedes biztosítási tapasztalattal rendelkezik. 2003. május elseje óta vezeti az UNIQA Biztosító Zrt.-t. Ezt megelőzően több társaságnál látott el igazgatósági feladatokat. 1999-től az AXA Nordstern Colonia AG Igazgatóságának és később az AXA Pensionskasse Igazgatóságának tagja. 2002. január elsejétől kinevezték az AXA Versicherung AG igazgatójának (Közép-Kelet Európai Holding, Magyarország, Ausztria és Liechtenstein), mely posztot az UNIQA Versicherungen AG Ausztriával történt fúzió időpontjáig töltötte be. A Bécsi Gazdaságtudományi Egyetem, majd a Szent Galleni Főiskola hallgatója volt, ahol biztosításszakmai és pénzügyi tanulmányokat ? biztosításközvetítői vizsga, CEDEP Fontainbleau ? folytatott.

Szóljon hozzá!