ZETApress

hírportál

Kőbányai kalandra fel!

16. alkalommal invitálja sportágválasztásra a főváros apraját-nagyját a Nagy Sportágválasztó rendezvény. Május 29-30-án, péntek-szombaton közel 100 sportág kínálja magát a díjmentes kipróbálásra a X. kerületi Merkapt Sportközpontban ? tudtuk meg délután a Don Boscolo Hotelben. Fotóink Lantai József felvételei.

Mint múlt héten is megírtuk, miden mozgásformánál szakemberek, edzők segítik az interaktív ismerkedést, és rögtön információkkal is szolgálnak az érdeklődőknek: milyen feltételekkel lehet elkezdeni a sportolást az adott sportágban. Olimpiai, nem olimpiai, verseny és szabadidős, egyéni vagy csapatsportágak egyaránt képviseltetik magukat a Budapesti Nagy Sportágválasztón, felvonultatva a Budapesten vagy Pest megyében elérhető, szinte teljes sportági palettát.

Szombaton díjmentes sportantropometriai mérésre is be lehet jelentkezni a rendezvény honlapján, mely vizsgálat abban tud segítséget nyújtani, hogy a 7 éves kort betöltött gyermek testalkatához milyen típusú sportágak illenek, genetikai adottságai alapján. A tudományos megközelítés mellett a szervezők a sportágválasztásnál döntő fontosságúnak tartják az élményszerű tapasztalást, melyre a Budapesti Nagy Sportágválasztón igazán lehetőség nyílik!

A temérdek számú sportág gyakorlati megismerése fantasztikus hatással van a gyerekekre, számtalan példa bizonyítja, hogy azokban is sportvágyat gerjesztenek az itt szerzett élmények, akik eddig passzívak, inaktívak voltak. Sok esetben pedig a gyerekek ösztönösen eleve ahhoz a sportághoz vonzódnak, melyhez érzékük van és sikerélményt okoz nekik. A Nagy Sportágválasztó történetében számos olyan tehetség csillant már fel, akik a rendezvényen ismerték meg az adott mozgásformát és pár év múlva, már sportáguk kiemelkedő versenyzőivé váltak.

Természetesen, ha többség szeme előtt nem az olimpiai, világbajnoki cím elnyerése lebeg, ?csak? megtalálják a számukra örömöt okozó, kedvükre való sportágat és ezáltal rendszeresen elkezdenek mozogni, s egy közösségi csapat tagjává válnak az a szervezők számára ugyanolyan fontos eredmény! ? Ha még nem sportolsz egyáltalán vagy már tudod, hogy sportolni szeretnél, de még nem találtad meg az igazit, itt a helyed a Budapesti Nagy Sportágválasztón! Mi biztosan sportvágyat gerjesztünk benned! ? invitálják a szervezők a látogatókat. Hát kalandra fel, irány a Maglódi úti Budapesti Nagy Sportágválasztó!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Mozogj nyáron is! | ZETApress

Szóljon hozzá!