ZETApress

hírportál

Negyven óra, 400 km

Boros futókMár több mint 40 órája tart a Nemzeti Bor Maraton! A világrekord kísérlet második napjának végére már 400 kilométert teljesített közel 1800 futó ? tudatta Gyuris Péter kommunikációs referens.

A május 23-án szombaton elindult mind a 22 magyar borvidéket összekötő futás résztvevői vasárnap hajnalban már Pécsre érkeztek. Innen startoltak az újabb vállalkozó kedvűek Bonyhádra. Ezután Szekszárd következett, amely város a második kiemelt helyszíne lett a rendezvénysorozatnak. Itt egy 50 fős mezőny várta a reggeli 08:48-as rajtot, amelyet Ács Rezső a város polgármestere lőtt el. A tolnai megyeszékhelyen a Pünkösdi Fesztivállal és a Nemzeti Bor Maraton partnereivel közösen, egy egész napos programsorozatra várták a kilátogatókat. A színpadon FankaDeli csapott óriási bulit, közben pedig ? ahogy előző nap Villányban ? itt is bemutatkoztak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) helyi termelői.

Délben már Hőgyész felé folytatódott a futás, majd Gyönk következett. Innen egy maratoni távot teljesítettek az indulók Paksig. Utóbbi helyszínen, a Sárgödör téri a pincefalunál fogadták a bormaratonosokat. A következő szakaszt, amelyben Balla Attila programigazgató is rajthoz állt ? Balog Judit, a Paksi FC ügyvezetője indította útjára. Majd a nap végéig Cece, Simontornya és Enying várta a befutókat a rajt\cél vonalaknál. Folytatódtak az első nap hagyományai, a településeken belül rögtönzött szurkolócsapatok alakultak és kínálták a futóinkat a helyi termelők portékáival, főleg boraival és süteményeivel. Enying dacolva az éjféli beérkezéssel, a helyi borbarát klub szervezésében külön programokkal, sőt még egy Bormaraton kvízjátékkal is várta a mezőnyt. Pünkösdhétfőn a Zalai borvidék és Nagykanizsa az útirány.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Di70hVFj53o[/youtube]

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Előttük a Balaton! | ZETApress

Szóljon hozzá!