ZETApress

hírportál

Zágrábi karatebravúr

Hárspataki bravúros szereplése Zágrábban. A második helyen végzett Hárspataki Gábor a szombaton megrendezett zágrábi rangos nemzetközi karate tornán ? tudatta Turák Péter, a Magyar Karate Szakszövetség sajtófőnöke.

A Szuper Nyolc elnevezésű meghívásos viadalon egy fantasztikus sikert is elkönyvelhetett idei U21-es Európa-bajnokunk, aki legyőzte a világ jelenlegi egyik legnagyobb sztárját, az olasz Luigi Busát. A remek eredménnyel Hárspataki jelezte, hogy egyre inkább kezd belenőni a 2020-as olimpiai részvételben bizakodó sportág világelitjébe.

Már önmagában az a magyar karate presztízsének elmúlt évekbeli növekedését jelzi, hogy idén a hagyományos horvátországi Szuper Nyolc tornára Hárspataki Gábor személyében hazánkból is kapott meghívást versenyző. A résztvevőket két négyes csoportba osztották. A körmérkőzéseket követően a csoportgyőztesek küzdhettek a döntőben az aranyéremért. Az MTK versenyzője csoportjában előbb 2:0-ra nyert a horvát Garibovic ellen, majd 1:0-ra legyőzte a roppant rutinos montenegrói Cecunjanint is. A harmadik körben Hárspataki óriási bravúrt vitt véghez: 6:4-re jobbnak bizonyult a világ- és Európa-bajnok olasz Busánál.

A három győzelemmel a mindössze 19 éves magyar karatés bejutott a fináléba, ahol 0:0-ás eredményt követően csupán bírói döntéssel kapott ki a szintén felnőtt világ- és Európa-bajnok szerb Szlobodan Bitevicstől. ? Komoly lehetőség volt ilyen klasszisok között versenyezni, igazán jól éreztem magam és várom a következő megmérettetést! ? nyilatkozta a viadalt követően ezüstérmesünk.

Szóljon hozzá!