ZETApress

hírportál

Elrajtolt a Nemzeti Bor Maraton

Hajósi rajtAz első nap közel ezer futó 170 kilométert teljesített. A tervezett időpontban, május 23-án szombaton 8 órakor Dr. Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) elnökének pisztolylövésére elrajtolt a mezőny a Hajósi Pincefalutól. Ekkor szólalt meg az interneten a Wine FM rádió.

Az esős idő sem szegte az indulók kedvét, szombat reggel 7-től folyamatosan érkeztek a Nemzeti Bor Maraton első szakaszának nevezői, akiket Dlusztus Imre, a Nemzeti Bor Maraton borszakmai koordinátora köszöntött. Miközben az indulók átvették bormaratonos futópólójukat és bemelegítettek a 21 kilométeres Hajós ? Jánoshalma szakaszra Dr. Oravecz Márton, a NÉBIH elnöke, majd Koch Csaba, a Hajós Bajai Borvidék elnöke ? aki maga is az elsők között készült teljesíteni pincészetének több munkatársával a távot ?, továbbá Domján Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei elnöke és Balla Attila, a Nemzeti Bor Maraton ötletgazdája és programigazgatója nyitotta meg az eseményt.

A Nemzeti Bor Maraton 11 napja alatt a maga 2573 kilométerével nem kisebb célt tűzött ki, mint hogy megdöntse a Leghosszabb maratonváltó világrekordját, ennek teljesítésére több településről csatlakoznak delegáltak a nevezettekhez, illetve olyan támogató futók, akik a város közigazgatási határain belül kísérik a futókat. Hajósról is több általános iskolás fiatal jött el, dacolva a korai időponttal és a rossz idővel, hogy részese legyen ennek a élménynek.

A Nemzeti Bor Maraton első napja alatt közel 1000 futó részvételével 170 kilométert tettek meg a rajthoz állók a 2573 kilométerből, Hajóstól Jánoshalmán, Borotán, Baján, Bátaszéken és Dunaszekcsőn, Bolyon keresztül Villány és Siklós érintésével. Ezek közül Villány volt az első nap kiemelt helyszíne, ahol 16 órától már folyamatos programokkal várták a kilátogatókat a Nemzeti Bor Maraton partnerei, majd 18 órától a Villányi Borrend köszöntötte az Ady Endre fasorra kilátogatókat.

Bemutatkozott még a Villányi Ifjúsági Fúvószenekar, a Villányi Német Nemzetiségi Tánccsoport, a Kadarka Néptáncegyüttes, és az Asszonykórus. 21:18-ra beérkeztek a Dunaszekcső és a Boly felől érkező futók, akik között olyan prominens indulók is teljesítették a távot, mint Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Országos elnöke; ifjabb Hubai Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vidékfejlesztésért felelős országos alelnöke; Hrutka János sportmenedzser, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség társelnöke, digitális sportriporter; Molnár Andrea, a Sportklub műsorvezetője; valamint Földházi Zsófia világ- és Európa bajnok öttusázó. Villányban a rajtvonalhoz álltak a borvidék elismert borászai is, többek között Bock József és Gere Attila is, míg a szurkolók között Tiffán Edével is találkozhattunk. Az estét FankaDeli, a Nemzeti Bor Maraton hivatalos dalának előadója és a Red Bull lemezlovasának bulija zárta.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=YihWoLZ4UQM[/youtube]

Akik további friss információkat szeretnének megtudni a világrekord kísérletről és annak részleteiről, azok a Nemzeti Bor Maratonnal egy időben megszólaló Wine FM internetes rádiót érdemes hallgatniuk, ahol napjaink kedvelt zenéi között élő bejelentkezéséket hallhatnak mind a 103 településről, amelyet érint Magyarország egyik legnagyobb közösségi eseménye ? tudatta Gyuris Péter kommunikációs referens. Támogatóink és szakmai partnereink: AXA Bank, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Lochner Kft, Innomedio Kft, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, Magyar Turizmus Zrt, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, Földművelésügyi Minisztérium / Nemzeti Borkiválóság Program, Pappas Auto Magyarország Kft, Magyar Szabadidősport Szövetség, Magyar Bor Akadémia, Junibor, Saucony ? Unisport Kft, Red Bull, SZIN 2015, Utazók.hu, Compressport Hungary, Szivárvány Aqua, Borászportál.hu, Magyar Családellátó Kft.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Negyven óra, 400 km | ZETApress

Szóljon hozzá!