ZETApress

hírportál

Bringával Rióba?

TDH logóA Tour de Hongrie felkerült az UCI versenynaptárába! Olimpiai kvalifikációs viadal lesz a nemzeti körverseny. Siker koronázta Polony István MKSZ elnök és az újrainduló Tour de Hongrie szervezőinek erőfeszítéseit ? tudtuk meg Gombkötő Rolandtól.

A magyar országúti körverseny 2.2-es kategóriájú viadalként felkerült a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárába, ami azt jelenti, hogy nemzeti körversenyünk már 2015-ben is része lesz az olimpiai kvalifikációs sorozatnak! ? A döntésből is látszik, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség tisztségviselői is rendkívül fontosnak tartják a magyar kerékpársport és ezen belül az országúti kerékpározásunk felemelkedését ? vélekedett Polony István, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöke. ? James Carr, az UCI nemzetközi igazgatója, aki április elején Brian Cookson elnök úr társaságában Magyarországon tett látogatást, személyes közbenjárására sikerült a versenyt utólagosan UCI 2.2-es kategóriájúvá minősíteni.

Rendkívül nagy örömmel tölt el mindez, azt gondolom, a hét év után újrainduló Tour de Hongrie korábbi történelméhez méltóan és az idei olimpiai kvalifikációs évbe illeszkedve így lehet a magyar országúti kerékpározás megújulásának mérföldköve. Bízom benne, hogy a rendezők erőfeszítéseinek köszönhetően az UCI 2.2-es besorolásnak megfelelő mezőny áll majd rajthoz augusztusban és tekeri végig a 2015-ös verseny távját. Ez a besorolás rendkívül jó lehetőséghez juttatja a legjobb magyar versenyzőket, akik ismerős környezetben, a hazai közönség támogatásával, a magyar média kiemelt figyelmével kísérve egy színvonalas nemzetközi mezőnyben mutathatják meg képességeiket, nagyon remélem, hogy az országúti olimpiai kvalifikáció szempontjából igen fontos pontok megszerzésére is sor kerül majd versenyzőink révén ? mondta az MKSZ elnöke.

Az idén 90 esztendős Tour de Hongrie versenyére augusztus 4-e kedd és 9-e vasárnap között kerül sor, a várhatóan 100-120 fős nemzetközi mezőny hat nap alatt 760 kilométert tesz majd meg. A nemzeti körverseny Szombathelyen rajtol, a rajt és célhelyszínek között lesz Keszthely, Balatonföldvár, Kecskemét, Karcag, Kékestető és Gyöngyös, a végső befutó színhelye pedig Budapest lesz.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sisakot viselek a túrán! | ZETApress
  2. Egy csapat még bizonytalan | ZETApress

Szóljon hozzá!