ZETApress

hírportál

Litván szumós bukta

Prim, Forgó, Makai, NemesÖtödik helyeket hoztak a szumózók az Európa Kupáról. Félelmetes időjárási viszonyok között utazott Litvániába a Magyar Szumó Szakszövetség minicsapata, amelynek tagjai váltakozó sikerrel szerepeltek a Rigában megrendezett Európa-Kupa mérkőzésein ? tudatta Jocha Károly, a Jochapress.hu főszerkesztője.

Bár nem illik mindent a körülményekre kenni, annyit azért csak idéznék Makai Erika, az egyik legsikeresebb magyar szumós hölgy beszámolójából, hogy hihetetlen primitív körülmények fogadták a részvevőket. A szálláson a higiéniai minimummal is gondok voltak, a túlzsúfolt szobákban fotelágyak várták a meggyötört utazókat.

A magyar válogatottat Erika mellett Forgó Fruzsina, Prím Martin és Nemes Dávid képviselte. A bíróként közreműködő Derzsi Lajos szeme allergiás sokkot kapott, amivel a kórházat is meg kellett járniuk. Az izgalmak a csarnokban is folytatódtak, ahol az ígéretekkel szemben csak egy szőnyegen zajlottak a küzdelmek, míg a bemelegítésre mindössze egyetlen, 3×3 méteres, ?mini? szőnyeg szolgált az összes versenyző számára.

Az első versenynapon a szervezők ?elfelejtették? közölni hogy a kiírástól eltérően egy órával hamarabb kezdődik a verseny… (A norvégok egyik versenyzője le is késte!) …Szerencsére a magyarok már 2 órával a verseny kezdete előtt ott voltak ? félórával a rajt előtt még nem készült el a sorsolás? További részletek idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!