ZETApress

hírportál

10 nap múlva választás!

Tavalyi sportagválasztás16. alkalommal invitálja sportágválasztásra a főváros apraja-nagyját a Nagy Sportágválasztó rendezvény. Május 29-30-án (péntek-szombaton) közel 100 sportág kínálja magát a díjmentes kipróbálásra a Maglódi úti Merkapt Sportközpontban ? tudatta Koós-Lukács Tímea kommunikációs igazgató.

Minden mozgásformánál szakemberek, edzők segítik az interaktív ismerkedést, és rögtön információkkal is szolgálnak az érdeklődőknek: milyen feltételekkel lehet elkezdeni a sportolást az adott sportágban. Szombaton díjmentes sportantropometriai mérésre is be lehet jelentkezni a rendezvény honlapján, mely vizsgálat abban tud segítséget nyújtani, hogy a 7 éves kort betöltött gyermek testalkatához milyen típusú sportágak illenek, genetikai adottságai alapján. (Előzetes bejelentkezés feltétel!)

Olimpiai, nem olimpiai, verseny és szabadidős, egyéni vagy csapatsportágak egyaránt képviseltetik magukat a Budapesti Nagy Sportágválasztón, felvonultatva a Budapesten vagy Pest megyében elérhető, szinte teljes sportági palettát. A tudományos megközelítés mellett a szervezők a sportágválasztásnál döntő fontosságúnak tartják az élményszerű tapasztalást, melyre a Budapesti Nagy Sportágválasztón igazán lehetőség nyílik! A temérdek sportág gyakorlati megismerése fantasztikus hatással van a gyerekekre, számtalan példa bizonyítja, hogy azokban is sportvágyat gerjesztenek az itt szerzett élmények, akik eddig passzívak, inaktívak voltak. Sok esetben pedig a gyerekek ösztönösen eleve ahhoz a sportághoz vonzódnak, melyhez érzékük van és sikerélményt okoz nekik. A Nagy Sportágválasztó történetében számos olyan tehetség csillant már fel, akik a rendezvényen ismerték meg az adott mozgásformát és pár év múlva, már sportáguk kiemelkedő versenyzőivé váltak.

Természetesen, ha többség szeme előtt nem az olimpiai, világbajnoki cím elnyerése lebeg, csak megtalálják a számukra örömöt okozó, kedvükre való sportágat és ezáltal rendszeresen elkezdenek mozogni, s egy közösségi csapat tagjává válnak az a szervezők számára ugyanolyan fontos eredmény! A rendezvény honlapján így invitálják a látogatókat: Ha még nem sportolsz egyáltalán vagy már tudod, hogy sportolni szeretnél, de még nem találtad meg az igazit, itt a helyed a Budapesti Nagy Sportágválasztón! Mi biztosan sportvágyat gerjesztünk benned! Hát kalandra fel, irány a Budapesti Nagy Sportágválasztó! További információk Facebook-oldalukon is olvashatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kőbányai kalandra fel! | ZETApress

Szóljon hozzá!