ZETApress

hírportál

Gerendás elégedett

Gerendás-szoborA Ferencváros vízilabdacsapata a 4. helyen végzett az idei bajnokságban. Két éve még a 12., tavaly pedig a 9. helyen végzett együttes nagyot lépett előre! ? Tavaly 35 év után tért vissza a zöld-fehérekhez, mellyel játékosként kétszer KEK-et is nyert a ’70-es években. Hogy érzi magát a klubnál? ? kérdezte Takács Gábor Gerendás György szakmai igazgatót.

GGY: Nagyon szép évet zárunk. Nagyon jó érzés, hogy a csapat a maximumot hozta ki magából. Célunk a 4. hely megszerzése volt, ezt teljesítettük.

? Maradt-e Önben hiányérzet?

GGY: Nem. Viszont mindenképpen rutint kell szereznie a csapatnak, akkor fejlődhetünk.

? Úgy tűnik, hogy a Szolnok, az OSC és az Eger kiemelkedik a mezőnyből.

GGY: Igen. Nem véletlen, hogy a szolnokiak és az egriek bejutottak a Bajnokok Ligája hatos döntőjébe. Az említett három együttes anyagi lehetőségei is nagyon jók, feltehetően az olimpia előtti évben tovább erősíthetik játékos keretüket. Számunkra jövőre is a negyedik hely megszerzése tűnik reálisnak és szeretnénk a három nagycsapattal szorosabb meccseket játszani.

? Alig néhány méterre a népligeti uszodától megtalálható az Ön mellszobra is a Fradi olimpiai bajnokai között. Ez milyen érzés?

GGY: Különösebben nem foglalkoztam ezzel. Talán egyszer láttam a szobrot, mielőtt visszajöttem az egyesülethez. Pólósaink egyre népszerűbbek, az utóbbi hónapokban gyakran megtelt az uszoda csapatunk hazai mérkőzésein.

Szóljon hozzá!