ZETApress

hírportál

Körverseny bringásoknak

A TDH 2015 útvonalaAugusztus elején lesz a 36. Tour de Hongrie ? jelentették be délelőtt a Hotel Sofitel Bellevue-termében. Új korszak nyílik a magyar kerékpározás életében. A Magyar Kerékpársportok Szövetsége augusztus 3-a és 9-e között rendezi meg a Magyar Kerékpározás Hetét, amelynek csúcseseménye lesz hazánk legnagyobb, idén 90 esztendős kerékpárversenye.

? Új korszakot nyitunk a magyar kerékpározás, a magyar kerékpársport életében! Ehhez szükség van a teljes kerékpársport minden területének összefogására. Az augusztusi eseménysorozatunk ennek az összefogásnak a jelképe, amely lehetőséget ad számunkra, hogy valamennyi kerékpáros szakág aktív közreműködésével bemutassuk, milyen sokféle kerékpáros létezik Magyarországon ? jelentette be Polony István, a Magyar Kerékpársportok Szövetsége elnöke az új kezdeményezés célját és felépítését.

? Biztosíthatom a Magyar Kerékpársportok Szövetségét, hogy az ajándékok és a támogatás nem fog elmaradni a kormányzat részéről. Kormány nélkül nincs kerékpározás, a kormánynak pedig kerékpársport nélkül nincs magyar sportélet ? fejtette ki Kiss Norbert, az EMMI sportért felelős helyettes államtitkára a tárca álláspontját. Augusztus hét napján az ország több pontján, sportversenyekkel, túrákkal, felvonulásokkal, játékos vetélkedőkkel, bemutatókkal, kiállításokkal, színes programokkal készülnek a szervezők, bízva abban, hogy hagyományteremtő lesz ez a kezdeményezés.

Ismét lesz Tour de Hongrie!

Hat év kihagyás után idén megrendezik a 90 éves nemzetközi körversenyt, amely augusztus 4-én kedden a szombathelyi ünnepélyes megnyitóval és a prológgal kezdődik, s augusztus 9-én vasárnap Budán fejeződik be. ? A karaván a hat versenypapon hazánk mind a hét régióját érintve összesen 760 kilométert tesz meg, a körversenyen várhatóan 15 ország száznál több indulója áll majd rajthoz ? mondta Eisenkrammer Károly, a verseny fő-szervezője. Szeretnék elérni, hogy a Tour de Hongrie olimpiai pontszerző verseny legyen, ennek érdekében már meg is kérték az engedélyt a Nemzetközi Kerékpár Szövetségtől (UCI). Beszélt arról is, hogy a következő években szeretnék a versenyt a Tour de France-hoz hasonlóan átvinni a környező országokba is. Az OTP Bank a Tour de Hongrie összetett versenyében legjobban szereplő 23 évnél fiatalabb magyar kerékpáros számára félmillió forintos különdíjat ajánlott fel, míg a többi díjazott összesen ötmillió forinttal lesz gazdagabb.

A 720 kilométeres táv szakaszai

A verseny Szombathelyről indul augusztus 4-én kedden egy 20 kilométeres bevezető csapat időfutammal, majd a teljes távot 120-170 kilométeres szakaszokra bontva befejezésképp Budapestre érkezik augusztus 9-én. Az 5-ei szerdai cél Keszthely, ahonnan másnap buszokkal és komppal mennek a balatonföldvári rajtra. 6-án csütörtökön Kecskeméten, 7-én pénteken Karcagon, 8-án szombaton Kékestetőn érnek célba. A nagy körverseny legnehezebb szakasza épp az ország tetejének megmászása lesz. 9-én vasárnap Gyöngyösről a fővárosba tekernek, szeretnék a Budai Vár Savoyai teraszára tenni az utolsó célt. A Magyar Kerékpározás Hetéhez különféle kísérő programokkal együtt kapcsolódik a körverseny minden állomásán, mint például kiállítások, bemutatók, kerékpársuli, amatőr versenyek és túrák.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Bringával Rióba? | ZETApress

Szóljon hozzá!