ZETApress

hírportál

Együtt fut a nemzet!

Mint korábban jeleztük, május 23-án szombaton indul Magyarország egyik legnagyobb közösségi élménye, a Nemzeti Bor Maraton! Megyénk több településén is lehetőség lesz ingyenesen futni, rekordkísérletben részt venni, borokat kóstolni vagy akár koncerteken bulizni ? tudatta Görbe Roland média- és programkoordinátor.

A Nemzeti Bor Maraton több, mint egy futóverseny. A május 23-án Hajósról rajtoló esemény 11 napon át tartó, összesen 2573 kilométer hosszú futással köti össze hazánk mind a 22 borvidékének 102 települését. Ezek közül szinte mindenhol megrendezik a Magyar Borászok Ünnepét is, amely során tematikus borkóstolókkal, helyi termelőkkel, szabadidős- és sportrendezvényekkel, kulturális és kézműves programokkal, kirakodó vásárral valamint több nagyobb városban Zséda, New Level Empire és FankaDeli koncertekkel is készülnek emlékezetessé tenni ezt az Európában egyedülálló kezdeményezést. A 2015 helyi termék éve-programsorozat és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara jóvoltából a résztvevőknek lehetőségük lesz megismerkedni többek között helyi termelőkkel és helyben előállított termékekkel, a Lochner Kft. betörésbiztos füstpajzs védelmi rendszerével, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal jóvoltából pedig a borhibákkal és a bőrbetegségekkel.

A szervezők szándéka továbbá, hogy megdöntsék a Leghosszabb Maraton Váltó Világrekordját is, amelyre minden érintett város és település delegálhat versenyzőket. A nagy érdeklődésre való tekintettel lehetőség nyílik arra is, hogy egy ingyenes futással bárki csatlakozzon a rekordkísérlethez lakóhelyének közigazgatási határain belül. A Nemzeti Bor Maraton távjain komoly versenyek zajlanak. A 103 szakasz között bárki talál számára megfelelő erőpróbát, az 5 kilométerestől a 48 kilométeres távig. Ezek között 7 maratoni és 6 félmaratoni versenyre, valamint 36 éjszakai megmérettetésre is lehet nevezni 2015. május 18-ig egyénileg, illetve 3 vagy 5 fős csapatban. Részletek idekattintva olvashatók.

Ingyenes a Nemzeti Bor Maratonon történő indulás azok számára, akik a rendezvény arany fokozatú támogatójaként is ismert AXA Bank szolgáltatásait választják, az ő nevezési díjukat ugyanis a bank állja. Az AXA Bank a teljes, 6900 forintos nevezési díjat jóváírja azon új ügyfelek számára, akik bármilyen OKÉ bankszámlát nyitnak május 18-ig, és a jelentkezési díjat az ahhoz tartozó bankkártyájukkal fizetik be. Nem csak az új ügyfeleikre gondoltak azonban: a Nemzeti Bor Maratonra elsőként regisztráló 116, már meglévő ügyfelük jelentkezési díját is az AXA Bank fizeti. Részletek idekattintva olvashatók. A Nemzeti Bor Maraton minden indulója kap futómezt, befutóérmet, oklevelet, frissítést és egy üveg magyar bort arról a borvidékről, ahol a szakaszát teljesítette. Minden szakaszon díjazásban részesül a leggyorsabb időt futó férfi és nő, valamint csapat, emellett különdíjjal jutalmazzák az összes versenyző között a legfiatalabb és legidősebb indulót is.

Az első Nemzeti Bor Maraton az alábbi helyszíneket érinti május 23-a és június 3-a között: Hajós, Jánoshalma, Borota, Baja, Bátaszék, Dunaszekcső, Villány, Siklós, Pécs, Bonyhád, Szekszárd, Hőgyész, Gyönk, Paks, Cece, Simontomya, Enying, Siófok, Kőröshegy, Balatonföldvár, Balatonboglár, Fonyód, Balatonkeresztúr, Zalakaros, Nagykanizsa, Letenye, Toronyszentmiklós, Lenti, Páka, Söjtör, Zalaegerszeg, Zalaszentgrót, Hévíz, Keszthely, Balatongyörök, Badacsonytomaj, Révfülöp, Balatonfüred, Lovas, Szentantalfa, Tapolca, Sümeg, Sárvár, Szombathely, Kőszeg, Sopron, Fertőrákos, Fertőd, Csorna, Győrüjbarát, Pannonhalma, Kisbér, Bokod, Tata, Dunaalmás, Lábatlan, Zsámbék, Biatorbágy, Budapest?Campona, Dömsöd, Kunszentmiklós, Solt, Kiskőrös, Imrehegy, Soltvadkert, Kecskemét, Cegléd, Pilis, Monor, Tápiószentmárton, Kóka, Hatvan, Gyöngyös, Verpelét, Eger, Bogács, Sály, Miskolc, Edelény, Ináncs, Abaújszántó, Sárospatak, Mád, Tokaj, Gesztely, Onga, Bükkaranyos, Mezőkövesd, Poroszló, Kisköre, Jászkisér, Jászberény, Új szász, Szolnok, Tiszakürt, Csongrád, Hódmezővásárhely, Szeged, Mórahalom, Ásotthalom, Pusztamérges, Kiskunhalas.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Elrajtolt a Nemzeti Bor Maraton | ZETApress

Szóljon hozzá!