ZETApress

hírportál

Sportünnep a Pesti Vigadóban

Simicskó IstvánDr. Simicskó István, az EMMI sportért felelős államtitkára és Kiss Norbert helyettes államtitkár adott át kitüntetéseket ma délután a holnapi Magyar Sport Napja alkalmából a Pesti Vigadó déli termében rendezett ünnepségen.

Dr. Simicskó István az ünnepségre A Sport Legyen a Tied! országos program hetedik, váci állomásáról érkezett. ? Öröm látni, hogy Magyarországon egyre több gyermek sportol, ezáltal van okunk remélni, hogy szellemileg és fizikailag is egyre egészségesebbé lesz nemzetünk! ? mondta ünnepi beszédében. Többek között arról is szólt: a magyar nemzet mindig sokat kapott sportolóitól, ezért nemes feladat elismerni azt a hitet, munkát, tudást, melyet a most kitüntetett szakemberek hazájuk sikereiért áldoztak. ? Mindig alakulni s változtatni, odasimulni és áldozni valamit, mindig adni, amikor kapsz ? idézte Márai Sándor szavait Füves könyvéből, Az élet ritmusáról. ? A Magyar Sport Napja arra alkalom, hogy a temérdek sikerért annak élenjárói is kapjanak elismerést ? tette hozzá az államtitkár.

Csík Ferenc-díjat kapott kiemelkedő sportteljesítménye és sportolói életműve elismeréseként Jung Andrásné 112-szeres magyar bajnok szervátültetett atléta; Furkó Kálmán hétdanos mester, a magyar kyokushin karate egyik megalapítója; Dr. Kamuthy Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke; valamint Kereszty Ádám 11-szeres magyar bajnok jégkorongozó.

Bay Béla-díjat vehetett át kiemelkedő edzői tevékenysége, életműve elismeréseként Horváth Mária, a Törekvés SE vívó szakedzője; Laurencz László kézilabda-mesteredző, Takács Péter, a KSI vezetőedzője és Dr. Vigh László torna mesteredző.

Kemény Ferenc-díjat kapott a sport területén végzett kiemelkedő oktatói és tudományos tevékenységéért Cziberéné Nohel Gizella, a Szegedi Tudományegyetem mestertanára; Dr. Gyene István, az Akarat DSE vezetője és Hegedűs Imréné, a Szegedi Tudományegyetem nyugalmazott főiskolai adjunktusa.

Esterházy Miksa-díjat vehetett át a sport népszerűsítésében végzett kiemelkedő tevékenységéért Prof. Dr. Istvánfi Csaba, a Testnevelési Egyetem tanára; Dr. Kokas Péter, a Semmelweis Egyetem docense; Dr. Petrekanits Máté, a Testnevelési Egyetem tudományos munkatársa; valamint Szabó Mihály, a Magyar Labdarúgó Szövetség Bács-Kiskun megyei igazgatóságának társadalmi elnöke.

Kerezsi Endre-díjban részesült a sport iskolai népszerűsítésében kifejtett kiemelkedő tevékenységéért Katus Tamás, a Testnevelési Egyetem adjunktusa; Kovács László, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője (elismerését felesége: Kovácsné Csizmadia Beáta vette át); Németh Ferenc, a Németh László Gimnázium intézményvezető-helyettese; valamint Vászolyi Tímea, a Telki SE egyik alapítója.

Az elismerések átadása után Tompa Kátya Jászai Mari-díjas színművésznő köszöntötte a kitüntetetteket. Kísérte ? mint a március 13-i díjátadáson ? Kalmus Felícián és Hrutka Róbert gordonkán és klasszikus gitáron. Utána a dunai folyosón koccinthattunk a díjazottak egészségére.

Szóljon hozzá!