ZETApress

hírportál

Pólósorsolás a Grand Hotelben

Kemény DénesA FINA ma délelőtt a margitszigeti Danubius Health Spa Resort Magnólia-termében tartotta az idei junior világbajnokságok sorsolását, melyen a vizes sportokat összefogó nemzetközi szervezet a legmagasabb szinten képviseltette magát.

A győri új uszodában ma este rendezendő magyar?görög férfi világliga-selejtező apropóján rendezték meg a két torna sorsolását Budapesten. Az esti meccsen a FINA delegátusa Khosrow Amini, a technikai bizottság alelnöke lesz. Rajta kívül a sorsolást lebonyolító Gianni Lonzit, a FINA technikai bizottságának elnökét is köszönthettük ma délelőtt a Margitszigeten.

A junior világbajnokságot a férfiaknál 20 csapattal szeptember 4-e és 12-e között a kazahsztáni Almatyban rendezik, míg a nőknél 16 csapattal a mexikói Guadalajara ad otthont az eseménynek augusztus 15-e és 23-a között. A FINA számára azért is nagyon fontos ez a két esemény, mert ezeken alkalmazzák majd a kísérleti szabályokat, azaz a csapatok 5+1 fővel, kisebb pályán játszanak majd a férfiak is a nőknél használt méretű labdával, a mérkőzésekre pedig 11 játékost lehet nevezni.

A vízilabdázók idei junior-világbajnokságán a magyar női válogatott az új-zélandi, a dél-afrikai és a brazil csapattal, férfiegyüttesünk pedig Japán, Görögország, Kína és egy később kijelölendő ország korosztályos legjobbjaival játszik a délelőtti budapesti csoportsorsolás értelmében. A sorsolásnál négy olimpiai bajnokunk ? Fodor Rajmund, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Székely Bulcsú ? is segédkezett. Valamennyien tagjai voltak annak a korosztályos válogatottnak, amely húsz esztendeje világbajnokságot nyert a franciaországi Dunkerque-ben. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke szerint sportdiplomácia siker, hogy a két torna sorsolását nem a szervezet Lausanne-i székhelyén tartották. ? Az elmúlt időszak európai és világviszonylatban is egyértelműen igazolja, hogy Budapest az úszósportágak egyik fontos helyszíne ? mondta Kemény Dénes elnök.

Szóljon hozzá!